למה להכין דווקא 4,000 מנות לזניה? כי הניקוי שלה מתבנית הפיירקס עשוי להיות מאוד מאתגר. השילוב של מרכיבי הלזניה גורם לה להיצמד לתבנית ולא לעזוב אותה. בסקר שנערך לאחרונה על ידי פיירי קפסולות למדיח נמצא ש-80 אחוז מהישראלים מתקשים להסיר את שאריות הלזניה מתבנית הפיירקס, ולכן עורכים הדחה כפולה: שוטפים את התבנית באופן ידני ורק אחר כך מכניסים למדיח הכלים.
9,000 עגבניות, 1,100 בצלים, 1,100 שיני שום, 100 ק"ג בזיליקום, 100 ליטר שמן זית, 4,000 קופסאות קוטג', 5,000 עלי לזניה, 700 ק"ג גבינות - זה מה שנדרש כדי להכין 4,000 מנות לזניה ולהיכנס ל-World Record Academy (המקבילה העולמית לשיאי גינס). כל העונג הזה התקיים ביום חמישי האחרון במסגרת "מסיבת הלזניה הגדולה בעולם" עם אהרוני וגברי, שנערכה בסט הצילומים של פרסומת חדשה לקפסולות למדיח של פיירי במכללה למנהל שבראשון לציון.
במהלך המסיבה הוכנו 1.6 טון לזניה, שחולקו ל-4,000 מנות אישיות. המנות נאפו בעשרות תנורים שמוקמו במתחם מיוחד במכללה, וחולקו במהלך יום לימודים שלם על ידי צוות קייטרינג לסטודנטים המרוצים שהגיעו לעוד יום ארוך של לימודים במכללה.
הלזניה הגדולה בעולם הוכנה על פי מתכון סודי, וכששאלנו את אהרוני מה הטיפ שלו ללזניה מנצחת, הוא הסכים רק לומר שחשוב לבחור חומרי גלם איכותיים, כי הם אלו שיקבעו בסופו של דבר את המוצר הסופי, ובעיקר להיצמד להוראות ההכנה ולא לנסות ללהטט בחידושים.
אז איך התמודדו באירוע הגדול עם כמות כלים מאסיבית שכזו? הם לא השתמשו בכלים חד פעמיים, אם זה מה שחשבתם. 24 עמדות שטיפה במדיחי כלים הוקמו לכבוד האירוע, שהכנתו התגבשה במשך מספר חודשים. כמו על סרט נע נשטפו הפיירקסים ב-136 הדחות במדיחי הכלים, באמצעות קפסולות למדיח של פיירי, ללא שטיפה מוקדמת, ויצאו מהמדיח כמו חדשות.
אמנם הסטודנטים שהגיעו ליום לימודים ארוך במכללה היו מאוד רעבים, אבל גם הם לא הצליחו להכיל את כמות הלזניה האדירה הזו. לכן, כ-2,000 מנות נתרמו לטובת עמותת "לשובע", המחלקת מזון עבור נזקקים. ביום האירוע הוגשו הלזניות הטריות לילדים ממשפחות מצוקה, כארוחת צהרים חמה בעת חזרתם מבית הספר.
>> טוב, ברור שהכי בעולם בא לכם עכשיו לזניה