אתם אולי מכירים את הלחמניות האלה ממאפיית לחמים המעולה של אורי שפט, ואם לא - אנחנו מאוד ממליצים להכיר. מה שכן, במקור מכינים אותן עם קימל, שזה פחות הטעם שלנו (ולפי הבנתנו של כ-95 אחוז מהאוכלוסייה). אנחנו משמיטים אותו מהמתכון בלי לחשוב פעמיים ומקבלים תוצאה פשוט מושלמת.
כל אחד צריך שיהיו לו במקפיא לחמניות מרקו, לרגעים שהוא וקופיקו רעבים, אבל לא מספיק בשביל ארוחה שלמה. צחוק בצד: לא סתם הלחמניות האלה, שהן ספק לחמנייה ספק פרעצל, זוכות לכזאת פופולריות אדירה. הן באמת נשנוש משובח מאוד, ולהכין מהן כריך עם חמאה, גבינה צהובה ועגבנייה זה פשוט חובה.
לחם קל שקונים בסופר בדרך כלל יהיה מלא בחומרים משמרים וכאלה שתכליתם להגדיל את הנפח של הכיכר באופן מלאכותי ולשמור עליה טרייה הרבה מעבר לגבולות הסביר. המתכון של שי-לי ליפא ללחם קל הוא אחר: השיטה שלו היא ריבוי של נוזלים ושמרים, לטובת נפח גדול יותר. ולא, הלחם הזה לא נשאר טרי כמה ימים, ככה זה לחם אמיתי, אבל בשביל זה הומצא המקפיא. רק לא לשכוח לפרוס קודם.
זה שאדם רוצה להכין לחם לא בהכרח אומר שיש לו בבית מיקסר, אנחנו מודעים לזה, ולכן - הנה מתכון ללחם שלא מצריך לישה, ויוצא אש. התאהבתם בז'אנר? הנה עוד לחמים ללא לישה.
המתכון הבא לא שייך לאופה מדופלם אלא לאלקנה ביטון, מהפיינליסטים של העונה הראשונה של "מאסטר שף", אבל מניסיון אנחנו יכולים לומר שמדובר במתכון נהדר, וששקית של לחמניות שוקולד כאלה במקפיא עושה את החיים קצת יותר יפים.
מהבצק הנפלא הזה אפשר להכין בייגלים מעולים, שתמיד תשמחו לפגוש במקפיא. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" האהובה מאוד בארצות הברית (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר.
לחמניות מתוקות שאנחנו מכינים כבר שנים והן תמיד תמיד מוצלחות, מתקתקות וטעימות.
ואחרון חביב: מתכון של קרן אגם לג'בטות, אבל בלי כל הבלגן של ג'בטות מסורתיות. ככה אנחנו אוהבים.
בהצלחה!