קבב טורקי עם תוספת ירקות צלויים
מתכון של שף אסתי גרוס, מסעדות עב בשר
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון (חצי כבש, חצי בקר)
3 שיני שום
1 בצל לבן, מגורד גס וסחוט
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כוס מי סודה קרים מאוד
50 גרם פיסטוק, קלוי וטחון
קורט מלח
קורט פלפל
לתוספת ירקות צלויים בתנור:
2 כרובים, חתוכים לשישיות
5 עגבניות, חצויות
3 ראשי שום, חצויים
5 קישואים, חצויים
3 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
רבע כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל חומרי הקבב בקערה ומערבבים היטב.
2. מרטיבים את הידיים ומלפפים את התערובת על שיפודי מתכת רחבים. מניחים במקרר לשעה לפחות.
3. צולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד.
4. הירקות: שמים את כל הירקות בתבנית גדולה ומושחים את הכל בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהירקות חרוכים מעט ופריכים. מגישים עם הקבבים.
קבב רומני
מתכון של שף רוית טייב, קפה קפה טשרניחובסקי תל אביב
המרכיבים:
1/2 קילו בשר שיפונדרה טחון
1/2 קילו בשר צוואר טחון
2 כפות אבקת סודה לשתיה מעורבבות ב-1/3 כוס מים
6 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
בצל ופטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
1 חציל בלאדי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים מלבד החציל.
2. קולים את החציל וטוחנים את תוכנו במעבד מזון. מוסיפים לתערובת הבשר.
3. יוצרים קבבים ארוכים או מעוגלים וצולים 3 דקות מכל צד.
קבב ישראלי
מתכון של שף רועי חנין, מסעדת פיאנו פיאנו
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון, המורכב מצוואר, שפיץ שטייל ואנטרקוט (30 אחוז מהבשר שומן, חציו של טלה)
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
2 כפות פירורי לחם
פלפל 4 העונות או פלפל שחור (לפי הטעם)
מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ולשים במשך 10 דקות, עד שמרגישים שכל הבשר התחבר לעיסה אחת (כשרואים מעין חוטים לבנים בבשר - סימן שהוא מוכן).
2. מקבבים את התערובת לעיגולים וצולים על הגריל באש נמוכה, 3 דקות מכל צד.
קבב טלה
מתכון של דוחול ספאדי, מסעדת דיאנא
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש
צרור פטרוזיליה
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט משובח
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
1. קוצצים או טוחנים את הבשר.
2. קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.
3. לשים הכול עד ליצירת תערובת דמוית בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
4. יוצרים 12 כדורים ומשחילים על מקלות קינמון.
5. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשהקינמון פונה מחוץ לגריל. אפשר גם לאפות 12 דקות בתנור ב-225 מעלות.
6. מגישים עם טחינה, סלט עלים או פיתה קלויה עם בצל ועגבניות בגריל.
קבב גורמה
מתכון של שף יניב עדן, מסעדת מיט אנד ויין
המרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר (20% שומן), טחון
1 בצל סגול, קצוץ
100 גרם מח עצם, קצוץ
3 ענפי תימין, רק העלים
1 כף שמן כמהין
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
4 מקלות קינמון (באורך 20 ס"מ)
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד ולשים במשך כרבע שעה.
2. מניחים את המסה במקרר לשעה ומשפדים על מקלות הקינמון.
3. צולים על הגריל 3 דקות מכל צד.
שתפו את המתכונים, ואולי יכינו לכם
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!