ארוחת שישי להיות איתה - מנות של מלי עזר. השולחן
ארוחת שישי עם נועה הולנדר. מילא זה - כל האוכל של מלי עזר!

מרק תימני

המצרכים:
1 קילו בשר מוזה (מס' 8)
1 ק"ג בשר זנב (לא חובה)
4 עצמות מוח
1 בצל גדול שלם
5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
כורכום
חוואייג' תמני אורגינל, שסבתא תימנייה כותשת (חשוב ביותר!)
2 חבילות כוסברה, קצוצות

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר במים, מוסיפים את הבשר והעצמות, מביאים לרתיחה ושופכים את המים.

2. ממלאים את הסיר שוב במים, מוסיפים את הבצל השלם ומבשלים כשעתיים (עד שהבשר מתרכך).

3. לאחר שעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים, ומבשלים שעה נוספת.

4. 10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה.

ארוחת שישי להיות איתה - מנות של מלי עזר על הכיריים
מג'דרה, קציצות בורגול וממולאים. מלי, אנחנו רוצים גם

פלפלים ממולאים

המצרכים:
לפלפלים:
5-6 פלפלים
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת שמיר
כמה עלי נענע
1 בצל
300 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז עגול
1 עגבנייה מגורדת
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
כורכום
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה גדולה, פרוסה

לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כוס וחצי מים רותחים
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מנקים את הפלפלים מהגרעינים.

2. טוחנים במעבד מזון את כל הירק יחד עם הבצל.

3. מערבבים בקערה את הבשר, האורז, העגבנייה המגורדת, רסק העגבניות, הירק הטחון והתבלינים, וממלאים את הפלפלים.

4. שופכים לסיר את שמן הזית, ומרפדים את התחתית בפרוסות העגבנייה. עליה מסדרים את הפלפלים.

5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, ושופכים על הפלפלים. מביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה, עד שהמילוי מתרכך.

ארוחת שישי להיות איתה - מנות של מלי עזר
בשישי הקרוב גם אתם תוכלו להתחרע על המנות האלה

קציצות בורגול

המצרכים:
לקציצות:
כוס בורגול
חצי כוס קמח
2 ביצים
1 בצל, קצוץ קטן
2 כפות שמן זית
2 גזרים, מגורדים בפומפייה
מלח
פלפל שחור
פפריקה

לרוטב:
2 עגבניות, קלופות
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
2 כפות רסק עגבניות
שן שום
½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול במים רותחים כשעה, מסננים וסוחטים היטב. בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים את שאר המצרכים, ויוצרים קציצות.

3. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה.

4. הרוטב: שמים את העגבניות ושמן הזית בסיר ומפזרים מעט מלח גס. מוסיפים את הרסק, השום והמים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות.

5. מכניסים את הקציצות לרוטב, מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.

מג'דרה

המצרכים:
כוס עדשים שחורות
שמן זית
כוס וחצי אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן
מלח
פלפל שחור
כמון
2 בצלים, קצוצים
שן שום

אופן ההכנה:

1. שוטפים את העדשים ומבשלים עם 2 כוסות מים ו-3 כפות שמן זית, עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות.

2. מוסיפים את האורז, כוס מים רותחים, מלח, פלפל וכמון. מביאים לרתיחה.

3. כשרואים שהמים התאדו מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה, בסיר מכוסה עם מגבת על המכסה (שהאדים לא יברחו).

4. בינתיים מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן זית, עד שהוא משחים. כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומכבים את האש (כדי שהשום לא יישרף).

5. שופכים את הבצל המושחם והשום על המג'דרה, ומגישים.

עוף בגריל עם ספגטי ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה

המצרכים:
5 שוקיים
4 ירכיים
5-6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
חבילת ספגטי, מבושלת לרמת אל דנטה
3 שיני שום, פרוסות
4 כפות שמן זית
מלח
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה

לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
כוס מים רותחים (עדיף ממי הבישול של הפסטה)
שן שום, כתושה

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים בספריי שמן.

2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת וממליחים.

3. מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והפפריקות, ומורחים את העוף היטב.

4. מסדרים את חלקי העוף על תפוחי האדמה ומפזרים את השום.

5. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומסירים מהאש.

6. מניחים את הפסטה עם הרוטב מעל העוף ומכסים היטב בנייר אלומיניום.

7. אופים חצי שעה בחום של 105 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות 4 שעות.

* חפשו את מלי עזר באינסטגרם - malkaazar

>> והנה עוד מתכונים שווים של מלי עזר