קפה קר עם קוביות קרח קפה
מביני עניין כבר עלו על הבעיה שכאשר מוסיפים לקפה קרח, טעם הקפה הולך ונעלם ככל שהקרח נמס. פתרון פשוט לכך, שמצריך רק התארגנות מראש, הוא להכין מלאי מהקפה האהוב עליכם מוכן לשתייה ולהקפיאו בתבנית לקוביות קרח. בכל פעם שאתם רוצים קפה קר, כל מה שנותר לכם הוא להוסיף מקוביות הקרח האלה, ולהתענג.
קפה קר בבלנדר
מכינים קפה חזק, מרוכז וטוב (למשל: ממיסים כפית קפה נמס במעט מאוד מים רותחים, או מכינים אספרסו קצר). אם רוצים מוסיפים לו סוכר, או כל ממתיק אחר לבחירתכם, ויוצקים את הקפה למיכל הבלנדר. מוסיפים כ-1/2 כוס מים, 1/2 כוס חלב וכ-8 קוביות קרח (רגיל או קוביות קרח קפה). מפעילים את הבלנדר עד שכל הקרח נגרס ויוצקים לכוס גבוהה.
גרניטה קפה
גרניטה היא סוג של ברד איטלקי. היתרון של הברד הזה, חוץ מהטעם הנהדר, הוא שהכנתו אינה מצריכה כלים מיוחדים. מכינים קפה חזק (במקרה הזה אני מעדיפה אותו מתוק מעט, כי ההקפאה מטשטשת את המתיקות - נגיד, שתי כוסות קפה חזק עם כ-4-5 כפות סוכר). אם רוצים, אפשר להוסיף גם ליקר קפה. יוצקים את הקפה לתוך כלי שטוח, מכסים ומכניסים למקפיא לשעה. לאחר שעה מוציאים ומפוררים את הקרח שהתחיל להיווצר בצדדים בעזרת מזלג. מחזירים למקפיא וחוזרים על התהליך מדי חצי שעה, במשך כ-4 שעות, עד שהקפה קפוא לגמרי ומקבל מרקם של ברד. מגישים בקעריות קטנות.
אפוגטו
קינוח איטלקי נפלא, אולי הקינוח האהוב עליי ביותר. הוא מדהים בפשטותו ונפלא בטעמו.
כדי לקבל אפוגטו מכובד חייבים קפה מצוין, שכן כל המרכיבים בקינוח הזה הם אספרסו חזק וכדור גלידת וניל. קפה לא טעים, או במקרה זה גם גלידה לא טעימה, ייתנו תוצאה מאכזבת.
מכינים כוס אספרסו. מניחים בקערה קטנה כדור גלידת וניל, יוצקים עליו את האספרסו ומגישים מיד. אוכלים את הגלידה ושותים את שארית הקפה.
המתכונים לקוחים מהבלוג של פז - Cake It Easy
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!