פרינגלס טורטייה
בזמן שאנחנו משכשכים פה בפרוביציה בין שלושה-ארבעה, גג חמישה, טעמים של פרינגלס, בעולם לא רק שנהנים ממגוון טעמים גדול בהרבה (ראו מיד) - גם מתרועעים עם סדרה אחרת לגמרי של פרינגלס, שאינם מבוססים כלל על צ'יפס תפוחי אדמה אלא בכלל על טורטיות. בסופר הרנדומלי שאנחנו ביקרנו בו בהולנד נתקלנו בטעמי צ'ילי, שמנת חמוצה ומלח רגיל, אבל יש לנו הרגשה שזה לא נגמר בזה. אגב, הפרינגלס הרגילים טעימים לנו פי אלף, אבל מה זה בכלל משנה.
פריגלס האם אנד צ'יז
אחד הטעמים הלא מוכרים של פריגלס שזכינו לטעום מעבר לים הוא האם אנד צ'יז, או בעברית - נקניק חזיר וגבינה. אנחנו יודעים, יש פה אישיו רציני עם כשרות, אז רק נספר לכם - כדי שאתם לא תצטרכו לחטוא - שמדובר באחלה טעם, שמזכיר נקניק (לאו דווקא חזיר) וגם גבינה, וכצפוי מעורר צמא גדול.
קיט קט סנסז
גם עולם הקיט קט שנחשף בפנינו הותיר אותנו ירוקים מקנאה. אז אומנם האירופים עוד רחוקים שנות אור בקיטקטים מיוחדים מהיפנים, שאצלם באמת שמכינים קיט קט מכל דבר, אבל אריזת שלושת הטעמים האלה לגמרי עשתה לנו נעים (אגב, שמועות אומרות שאפשר להשיג אותה כאן אצלנו בדיוטי פרי).
בקופסה תמצאו אצבעות קיט קט עטופות בנפרד בשלושה טעמים שונים ובלתי מוכרים: דאבל שוקולד, קרמל מלוח ואגוזי לוז. בראשון, דאבל שוקולד, יש שכבה של שוקולד מריר מעל הוופל וגם שברים קטנים של קקאו, וזה טעים ושוקולדי בדיוק כמו שזה נשמע; בקרמל המלוח יש שכבה של קרמל רך וכמעט נוזלי, עם שברים של קרמל קריספי ומלוח. טעים לאללה, ולא רק לחובבי הקרמל; הטעם השלישי, אגוזי הלוז, ניחן בשכבה של קרם פרלין עם שברי אגוזים, וכמה שהטעמים הקודמים היו מוצלחים - זה אפילו מוצלח עוד יותר. כמו פסק זמן עם טעם עדין יותר של אגוזי לוז אמיתיים. לא נשקר אם נגיד שמדובר בשלוש הגרסאות הכי טעימות של קיט קט שטעמנו (לא כולל היפניות), ורכישת חובה בכל טיול עתידי שלנו.
קיט קט צ'אנקי בטעם עוגת גבינה ניו יורק
האמת היא שאל הקיט קט הזה ניגשנו בציפיות נמוכות יחסית, אחרי שבעבר כבר התאכזבנו מכל מיני טעמים של גרסת הצ'אנקי. מבאס לומר שדי צדקנו, והחטיף הזה באמת נטול כל קשר לעוגת גבינה. הוא בעיקר מרגיש כמו קיט קט צ'אנקי רגיל שהוסיפו לו טעם מלאכותי של וניל. בקיצור, לא התלהבנו בכלל (אבל אם מישהו נוסע שיביא לנו, שיהיה).
קיט קט חמאת בוטנים
עוד אחד אחרון, סתם כדי להוציא לכם את העיניים סופית. חמאת בוטנים בקיט קט!
mnms קראנצ'י קרמל
אנחנו מודים, ה-mnms האלה נותרו עבורנו בגדר הבטחה לא ממומשת. בטיילנו בהולנד ראינו עשרות מודעות פרסומת לטעם החדש הזה, בסופרים אפילו ראינו מדפים שמוקדשים רק לו - אבל הם תמיד היו ריקים, ולא משנה בכמה חנויות חיפשנו, לא הצלחנו למצוא את הממתק הזה גופו. מישהו טעם? ספרו לנו, בבקשה!
עוגיות פרינס כוכבים
אנחנו יודעים, גם למילקה יש עוגיות כאלה, ואותן אפשר למצוא בארץ, אבל אנחנו רוצים דווקא את אלה של פרינס, המותג שאצלנו מזוהה רק עם עוגיות סנדוויץ'. מה תעשו לנו?
מרשמלו מאורכים
יו, איך נדלקנו על המרשמלו האלה, שהם רגילים לגמרי למעט העובדה המדליקה שהם ארוכים ארוכים. כל אחד מהם מורכב משכבה צהובה ושכבה ורודה, ומתפרס לאורך כל החבילה כולה. וכן, זה גם טעים.
צ'יטוס טבעות בצל
החיבה שלנו לחטיפי צ'יטוס היא מרובת שנים, ואת טעם הבצל הזה עוד לא יצא לנו לפגוש. אז נגיד מיד שמדובר בחטיף טעים בטירוף, אבל אם ציפיתם לאיזשהו טעם של גבינה - היכונו לאכזבה. הטבעות האלה מזכירות במרקם את חטיפי כיפלי, והטעם מזכיר ביסלי בצל, רק מעט פחות אגרסיבי. הטבעת הראשונה ששמנו בפה הרגישה קצת מוזר, אבל אחרי השנייה כבר לא הצלחנו להפסיק.
פנטה מצו (פנטה תפוז עם שלוק של קולה)
מה קורה כשמערבבים פנטה עם נגיעה קלה של קולה? מקבלים את משקה המצו, שבשבילנו הוא חדש אבל מסתבר שבעולם כבר יש מי שעפים עליו. למרות שהפנטה פה היא העיקר, אנחנו חשנו שמדובר בכלל בקולה עם טעם קצת שונה. גם הצבע של המשקה נוטה לכיוון הקולה, רק בהיר מעט יותר, כאילו הקולה דוללה במעט מים. גם הריח לגמרי מזכיר קולה, ורק בטעם אפשר להרגיש את התפוזיות הקלה. בקיצור, סוג של קולה עם תוספת תפוז. אנחנו לא עפנו על הטעם, אבל עצם קיומו של המוצר הזה בהחלט מרגש עד מאוד.
ספרייט ליים וחמוציות
מודים, לא ניסינו את הטעם הזה, אבל הסקרנות רודפת אותנו מאותה שנייה שבה הצטלבו המבטים שלנו בסופר. ליים וחמוציות, מה יכול להיות רע בזה?
מסטיק מנטוס ליקריץ
אם אתם משונאי הליקריץ תשמרו את המבטים הנגעלים שלכם לעצמכם, ותנו לנו להמשיך ליהנות מהתגלית החדשה הזו. אז כן, מסתבר שבאירופה יש גם מנטוס ליקריץ (גם בגרסת הסוכריות, אגב), ושזה ממש ממש טעים. כבכל מסטיק שמכבד את עצמו - הטעם נשמר דקות ארוכות של לעיסה, וגם המרקם הוא לרוחנו - בדיוק כמו שצריך להיות.
מנטוס לימונדה
אל תטעו, הסיבה שהחפיסה שבתמונה חצי ריקה היא לא שנהנינו מהטעם החדש של מנטוס, אלא פשוט שהיא הייתה שם. מנטוס בטעם לימונדה התגלה כמנטוס שגרתי למדי, שמזכיר עד כדי זהות מוחלטת את הטעם הצהוב מחפיסות המנטוס המקוריות, שמאגדות כמה טעמים.
ממרח שטרופוופל
אי אפשר לחזור מהולנד בלי שקית קטנה (או ענקית) של עוגיות שטרופוופל - העוגייה הכי הולנדית שיש, שנראית כמו ופל עגול ופחוס וטעמה טעם קרמלי קצת מתובל. אז אנחנו הראינו לעולם מה זה, וחזרנו לא רק עם שקית עוגיות אלא גם עם קופסה של ממרח שמבוסס על העוגיות האלה, שהוא מאוד טעים ומגניב. על לחם זה קצת מצחיק (אבל לא יותר מפרוסה עם ממרח לוטוס), כי מי מורח עוגייה על לחם, אבל מי בכלל צריך לחם כשיש כפית.