תראו איזו יפהפייה מנת פסטה יכולה להיות: מרכיבים סופר טריים, שמן זית משובח, בזיליקום רענן, פסטה שיצאה כרגע מהסיר וכמובן - גבינת פרמזן מגוררת מעל. כל אלו יחד עם כוס יין אדום בצד ופסקול איטלקי צ'יבום צ'יבום. החיים יפים בסלואו מושן.
עשינו לכם חשק? נסו את המתכון הזה
פסטה עם פלפלים קלויים, גבינת פטה ועגבניות מיובשות
מתכון של יעל גרטי מתוך הספר "לבשל עם יעל", הוצאת מודן
המרכיבים (ל-6 מנות):
7-6 זוקיני, שטופים וחתוכים לעיגולים דקים בעובי 0.5 ס"מ
5-4 כפות שמן זית
8 גבעולי תימין, עלעלים בלבד, שטופים
מלח ופלפל שחור גרוס גס (או פלפל ארבעת הצבעים גרוס)
4 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
3 פלפלים צהובים או כתומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)
150-100 גרם עגבניות לחות (עגבניות מיובשות־לחות), פרוסות לרצועות דקיקות
100 גרם זיתי קלמטה איכותיים (מגולענים או לא, לשיקולכם)
200 גרם גבינת פטה עיזים, חתוכה לקוביות קטנות
עזרים: נייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי טימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל. אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הזוקיני ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים רבעי פלפלים משני צבעים, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי טימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל. אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הפלפלים ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
3. מבשלים פסטה במים רותחים, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב ומחזירים לסיר (ללא אש). מוסיפים את הפלפלים והזוקיני האפויים (עם מעט הנוזלים שהשתחררו מהם בעת האפייה), את העגבניות הלחות, זיתי הקלמטה וקוביות הפטה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.
אהבתם את הסרטון? שתפו אותו