עוגיות בראוניז במרקם פאדג'
20-25 עוגיות קטנות
ללא גלוטן
מדובר באחד המתכונים המצליחים ביותר בבלוג, ובצדק: עוגיות בראוניז שוקולד עשירות במרקם פאדג' שנמס בפה. הן כל כך קלות להכנה וכל כך ממכרות, שאין לי ספק שיהפכו לאורחות קבע בצנצנת שלכם. לבראוניז מעולים יש להקפיד להשתמש בשוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו, קצוץ דק
125 גרם חמאה
2 ביצים בגודל L
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
רבע כפית מלח
1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח אורז או קורנפלור
3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו כהה
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח ים גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או מעל סיר אידוי כפול (בן מארי). מערבבים לקרם חלק, אחיד וללא גושים.
3. מניחים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
4. מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את קרם השוקולד המומס ומערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את קמח האורז, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה, שוקולדית ומבריקה.
6. בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קפיצית מניחים בתבנית תלוליות של התערובת ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 1-2 ס"מ. מפזרים מעל מעט מלח גרוס ואופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות.
7. מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור משטחים אותן קלות בעזרת תחתית של כוס. מצננים לחלוטין ומגישים.
העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד חמישה ימים. אפשר להקפיא עד חודש.
עוגיות חמאה דניות נמסות בפה
25-30 עוגיות
זוכרים את עוגיות החמאה הדניות הנהדרות שנמכרו בכלי פח כחול? אז הנה הגרסה שלי. מושלם להגיש אותן לצד כוס תה או קפה ביום גשום. ולמען האמת, מושלם להגיש אותן באופן כללי.
רכיבים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
כוס ורבע (175 גרם) קמח
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
5 כפות (75 מ"ל) שמן צמחי
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבבים במהירות גבוהה לקרם אחיד.
3. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
4. מוסיפים את השמן ומערבבים לבצק רך ואחיד.
5. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוזי מלך ומניחים בתבנית. יש להשאיר בין הכדורים רווח היקפי של 1-2 ס"מ.
6. משטחים את העוגיות קלות ואופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות, סדוקות ותפוחות. מצננים.
7. בבוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים.
העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד עשרה ימים.
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות
30 עוגיות קטנות
עוגיות מתפוצצות זוכות תמיד לתגובות של "וואו". אלה עוגיות יפות במיוחד, קלות מאוד להכנה ומתאימות מאוד לחגי תשרי. כאן הן מובאות בגרסה סתווית עם שקדים וסירופ מייפל.
רכיבים:
4 כפות (60 גרם) סירופ מייפל
רבע כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי
רבע כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 חלמון
1 כוס (140 גרם) קמח
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר, לציפוי
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את סירופ המייפל, הסוכר, השמן, הקינמון, המלח והחלמון ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה להתייצבות.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל אגוזי מלך, טובלים באבקת סוכר ומניחים בתבנית. יש להשאיר בין הכדורים רווח היקפי של 1-2 ס"מ.
5. אופים 10-14 דקות, עד שהעוגיות "מתפוצצות" ומתייצבות. מצננים.
העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד עשרה ימים.
טיפ: לעוגיות קוקוס ומייפל מחליפים את השקדים הטחונים בכמות שווה של קוקוס טחון.
המתכונים מתוך "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת. 128 שקלים.