סלופי פיתה

נכון בולונז? אז מי אמר שדווקא עם פסטה בעצם? פיתה עם תבשיל בשר טחון זה שילוב לא פחות מוצלח, ובטוח יותר מגניב.

מתכון: סלופי פיתה

פיתה תפוח אדמה

אייל שני הוא אחד השפים הכי חכמים ויצירתיים שאנחנו מכירים, ואם לא הוא כנראה בחיים לא היינו יודעים כמה שתפוחי אדמה עם שמנת חמוצה הולכים טוב עם פיתה. מפקפקים? נסו את זה פעם כשאף אחד לא רואה. אנחנו מבטיחים לכם שתעופו.

מתכון: פיתה תפוח אדמה

מאפה פיתה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה פיתה עם פטריות ובצל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פיתה ביתית עם פטריות ובצל

מה פתאום אנחנו מכניסים לכם פה פיתה ביתית, אתם בטח שואלים את עצמכם, ובצדק. אז שימו לב שהפיתה הזאת היא לא פיתה פיתה, עם שמרים וכיס ועניינים, אלא משהו שמתקתקים ב-15 דקות בלחץ, עם שמנת חמוצה וסודה לשתייה. בזמן שהיא בתנור מטגנים קצת פטריות ובצל - ויש לכם ארוחה קלה ופשוט מושלמת לבין החגים.

מתכון: פיתה ביתית עם פטריות ובצל

המתכון הכי טוב שלי: שווארמה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שווארמה ביתית

פיתה עם שווארמה היא מנה שאי אפשר להפריז בערכה, בטח אם דוחפים פנימה גם חומוס, חמוצים וכמה ירקות. אז את השווארמה של הדוכנים קשה לשחזר בבית, וזה גם חתיכת פרויקט, אבל למרבה השמחה כבר נמצאו לה תחליפים מצוינים ופשוטים, רובם על בסיס פרגית. 

מתכון: שווארמה ביתית

סביח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סביח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סביח

בשביל להרכיב מנת סביח הגונה לא צריך להיות בשלן דגול (או בכלל). ביצים אנחנו בטוחים שאתם יודעים להכין, טחינה זה טחינה, עגבנייה זה עגבנייה. הקטע הטריקי היחיד הוא החציל, ובשביל זה יש לנו את מדריך החצילים של הקוסם.

 >> והנה מתכון לסביח דיאטטי (הכל יחסי)

עראייס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עראייס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עראייס

הסיבוב של העראייס כטרנד חורך מסעדות ומטבחים כבר הסתיים, אבל מדובר במנה כל כך טעימה (ופשוטה להכנה!) שעדיין תמצאו אותו בשלל תפריטים, ושרוב בני התמותה עדיין יזילו ריר אם תציעו להם אחד כזה. פיתה ובשר. כמה פשוט ככה גאוני. 

מתכון: עראייס

עראייס עוף לילדים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עראייס עוף לילדים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עראייס עוף

רגע, למה רק בשר? כצפוי, אחרי הצלחתו הכבירה של העראייס במטבח הישראלי החלו לקום עוד ועוד גרסאות שלו, ביניהן הגרסה הזאת, עם העוף, שמכינים בשיא הפשטות בטוסטר בבית.

מתכון: עראייס עוף

עראייס של בורי (צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל)
עראייס של בורי | צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

עראייס דגים

וגם גרסה אחת עם דג בורי, שהיא הרבה פחות כבדה מהמקור ועדיין ממש ממש טעימה.

 >> למתכון: עראייס דגים

פלאפל הקוסם כדורים  (צילום: אילון פז, יחסי ציבור)
פלאפל הקוסם כדורים | צילום: אילון פז, יחסי ציבור

פלאפל הקוסם

את הקוסם כבר הזכרנו בסעיף הסביח, אבל כל מי שאכל אצלו (קינג ג'ורג' פינת שלמה המלך, תל אביב) יודע ששם זה ממש לא נגמר. לפלאפל שלו יש אינספור מעריצים, כולל כאלה שמגיעים לתל אביב במיוחד. הם וגם אתם מוזמנים להציץ במתכון שהוא הסכים לחלוק איתנו, ולהכין את פלאפל הפלאים הזה בבית.

מתכון: פלאפל הקוסם

פלאפל בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פלאפל בטטה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פלאפל בטטה

רגע לפני סיום, פלאפל קצת פחות כבד ראש וקצת יותר שטותניקי - עם חיזוק של בטטות שהופך אותו למאוד אהוב על ילדים. אל דאגה, החומוס עדיין שם והוא לא הולך לשום מקום.

מתכון: פלאפל בטטה

חזה עוף בטורטייה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
חזה עוף בטורטייה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

חזה עוף בטורטייה

נכון, טורטייה היא לא פיתה, אבל המנה הזאת כל כך מוצלחת שהחלטנו לעגל את הפינה הזאת. מכינים תבשיל עוף במחבת, ממלאים טורטייה ושולחים לכמה דקות בטוסטר. מתעקשים על פיתה? אין שום בעיה, גם פיתה טוב.

מתכון: חזה עוף בטורטייה

בתיאבון!