פנקייקס אפונה (צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים)
פנקייקס אפונה. איזה כיף זה אוכל ירוק? | צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

פנקייקס אפונה

ילדים אוהבים מאוד אפונה, הטעם המתקתק העדין והצבע הירוק המקסים בהחלט תורמים להצלחה שלה. כאן שידכתי לאפונה נענע, שהיא פשוט בת הזוג המושלמת בשבילה. אני אוהבת לשלב אותן יחד גם במרקים ובסלטים.

החומרים (ל-14 פנקייקס):
3 כוסות אפונה קפואה
1 גביע (180 גרם) יוגורט כבשים
1/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
1/4 כוס (35 גרם) קמח רגיל
1/4 כוס נענע, קצוצה דק
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
2 ביצים גדולות (L)

לטיגון:
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

1. חולטים אפונה במי מלח רותחים 4-3 דקות, עד שהגרגירים רכים. מעבירים למסננת ומצננים כ-5 דקות, עד שהאפונה חמימה למגע.

2. מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומרסקים לתערובת חלקה ואחידה.

3. מחממים מחבת טפלון בינונית על אש בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן. מטגנים פנקייק קטן כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

4. מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת לכל פנקייק (מניחים כמה כפות בהתאם לגודל המחבת). מטגנים 4-3 דקות, עד שהפנקייק זהוב בצדו התחתון. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.

>> הנה עוד כמה פנקייקס מלוחים מעולים

קציצות אדממה וחומוס

את הקציצות האלה, שהן התשובה הצמחונית לקציצות בשר, גיליתי במקרה כששברתי את הראש מה להכין מפולי אדממה וגרגירי חומוס מבושלים שנשארו לי במקרר. יצא מצוין!

החומרים (ל-12 קציצות):
כוס וחצי פולי סויה קלופים חלוטים
כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים (גם החלק הלבן)
2 שיני שום, קצוצות גס
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות רוטב סויה
1/3 כוס כוסברה, קצוצה גס
1/4 כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס

לטיגון:
שמן זית

קציצות אדממה וחומוס (צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים)
קציצות אדממה וחומוס. תשובה צמחונית לקציצות | צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

אופן ההכנה:

1. מרסקים במעבד מזון אדממה, חומוס, בצל ירוק ושום, עד לקבלת תערובת במרקם גס. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, רוטב סויה, כוסברה, כמון, מעט מלח ופלפל ומערבבים. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך. יוצרים מהתערובת 12 קציצות פחוסות.

3. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס"מ ומחממים על אש בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4. מגישים חם או בטמפרטורת החדר (שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים).

גיוון: מחליפים את גרגירי החומוס בשעועית לבנה מבושלת.

קרוקטים מפירה של אתמול (צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים)
קרוקטים. דרך מעולה להציל פירה ישן | צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

קרוקטים מפירה של אתמול

הילדים שלי אוהבים מאוד פירה, אבל פירה שהתקרר הוא אחד הדברים הכי לא טעימים שיש. אין גם דרך ראויה לחמם אותו ולהחזיר אותו לחיים. הקרוקטים האלה הם פתרון מצוין לשאריות פירה.

החומרים (ל-16 קרוקטים):
3 כוסות פירה קר (מ-3 תפוחי אדמה גדולים)
2 ביצים
1/3 שקית (100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס פירורי לחם
2 שיני שום, כתושות
אגוז מוסקט, מגורר טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:
2/3 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח

לטיגון:
שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את חומרי הקרוקטים.

2. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מגלגלים כל כדור לגליל מאורך בעובי 3 ס"מ.

3. מערבבים בקערה פירורי לחם ומלח. מגלגלים את הקרוקטים בתערובת.

4. מטגנים כמה דקות בשמן עמוק חם, עד שהקרוקטים זהובים.

הערה: יש לטגן בכל פעם מחצית מהכמות, כדי שהשמן יישאר חם, ולוודא שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקרוקטים לא יהיו עשויים מבפנים.

גיוונים:
• מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה.
• מוסיפים 1/4 כוס עירית קצוצה דק.

בואיקוס בגרסה אישית (צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים)
בואיקוס אישיים. כל היוונים והטורקים גדלו עליהם | צילום: הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

בואיקוס בגרסה אישית

בואיקוס הם לחמניות בלקניות עם גבינת קשקבל, שכל יווני או טורקי גדל עליהן. הן מכילות גבינות, קמח וחמאה. כל השאר הוא בגדר המלצה. אני אוהבת לקרב אותן קולינרית לצפון אפריקה, ולכן מוסיפה להן את השילוב המנצח שלי: לימון כבוש והריסה.

החומרים (ל-40 בואיקוס קטנים):
1 שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
200 גרם פתיתי גבינת קשקבל
2 כפות לימון כבוש, קצוץ גס
1 כף שטוחה הריסה

לציפוי:
שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. מערבלים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלסטיק, רק עד לקבלת בצק אחיד ורך.

3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ. טובלים את כיפות הכדורים בשומשום, ומניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ זה מזה.

4. אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

גיוון: מחליפים את הלימון הכבוש וההריסה ב-2 כפות ממרח עגבניות מיובשות או רוטב פסטו.

>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות