היום כולנו צלמי אוכל – כל מה שצריך זה מכשיר טלפון חכם, כמה פילטרים והופ! אנחנו משחררים לאחת מהרשתות החברתיות את המנה האחרונה שהקפצנו על המחבת, ויושבים לרפרש את עצמנו לדעת ולספור את הלייקים. אז אם אתם כבר עושים את זה, לפחות תעשו את זה כמו שצריך – חיברנו לכם מדריך כיס קטנטן עם המלצות בסיסיות של צלמים, שיועיל לכם בהשגת תמונת האוכל המושלמת.
1. לא לצלם מלמעלה!
נכון שנורא מפתה לצלם את הצלחת עם המנה היפה שקיבלתם עכשיו לשולחן ישר מהשף, או להיעמד על כיסא במבטח ולגהור מעל התבנית המהממת שכרגע יצאה מהתנור? ובכן, שנו גישה ושנו זווית. הזווית הטובה ביותר לצלם אוכל היא דווקא בגובה העיניים, או קצת מעליה.
2. צלמו מקרוב מאוד
למרות שהנתח העסיסי מגרה במיוחד עם עלה האספרגוס לצדו ועם הפירה עליו הוא מונח, ונכון שאתם ממש רוצים להשוויץ כמה גדולה המנה שאתם אוכלים וכמה התפנקתם לכם במסעדה הכי שווה בעיר, ובכל זאת, עצרו – ונסו להתמקד ולצלם דווקא קלוז אפ, כזה שלאו דווקא מכיל את כל עושר הצלחת. ככה תצליחו, אולי, להעביר את המרקם של המנה, ולייצר תמונה מגרה יותר.
3. רקע לבן
העדיפו צלחת או מגש לבן - האוכל הצבעוני יודגש וייראה עסיסי יותר על רקע בהיר.
4. עשו זאת מהר
איך שהמנה הגיעה לשולחן במסעדה/ יצאה מהתנור שלכם, שלחו בה את האייפוש שלכם. אל תמתינו שהיא תתייבש או תתקרר, כי הטריות משדרגת לא רק את הטעם – אלא גם את התמונה.
5. אל תעשו את זה בחושך
התאורה הסקסית של המסעדה מקנה למנה שלכם מראה שווה ביותר, אבל אל תהמרו שזה יעבור גם לצילום; אוכל מצטלם הכי טוב באור טבעי, ולכן אם אתם בבית נסו להניח את המנה שאתם רוצים לצלם על יד חלון פתוח ומואר.
6. שימו איזה מזלג ברקע
גם אתם לא סטייליסטים של אוכל (כן, יש מקצוע כזה), אתם יכולים לשחק אותה ולהוסיף ברקע של פרוסת העוגה מפית כפרית או צנצנת פרחים רעננה. האביזרים האלה לא אמורים למשוך תשומת לב אלא רק להעשיר את התמונה, ולתת למאכל גם קצת אווירה תואמת.