בשביל תוצאה שהיא לא רק דיאטטית אלא גם הכי בריאה, מוטב להשתמש במתכון בגרגירי חומוס מונבטים - החלבון, הברזל, הסידן, האבץ ושאר רכיבי מזון חיוניים נספגים טוב יותר בגופנו לאחר ההנבטה, וחבל לוותר על היתרון הזה. אז איך מנביטים? קודם כל משרים את החומוס במים ללילה. בבוקר שופכים את המים, ולאחר מכן, במשך שלושה ימים, שוטפים את הגרגירים פעמיים ביום ומכסים באופן לא אטום, כך שיוכל להיכנס אוויר. את קערת החומוס שומרים במקרר. ההנבטה מוכנה כאשר מבצבץ מן הגרגר נבט ירוק באורך הגרגר עצמו. המצרכים :לפלאפל:
למטבל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס, העלים הירוקים, המלח, הביצה והשום. 3 מוסיפים את השמן, מערבבים ויוצרים מהתערובת מקלונים באורך כ-3 ס"מ (יתקבלו כ-60 מקלונים). 4 משמנים תבנית במעט שמן זית, ומסדרים את המקלונים במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה. 5 אופים 20-30 דקות, עד שהמקלונים משחימים. מערבבים את חומרי המטבל ומגישים יחד. * מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C |