המצרכים (8 מנות):לקציצות:
לתוספת:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור או טוסטר אובן לחום 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 שופכים את פתיתי הסויה לקערה גדולה, יוצקים עליהם את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הקערה במגבת. ממתינים כ-5 דקות. מגרדים בפומפייה את הגזר, הקישוא והפלפל, ומוסיפים לקערת הסויה תוך סחיטה קלה של הירקות. אם רוצים להכין גרסה בשרית, פשוט מערבבים את העוף הטחון עם הירקות המגוררים, וממשיכים על פי המתכון. 3 מוסיפים לקערה את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים, ומערבבים. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ ומסדרים על התבנית (זה יוצא בערך 45 כדורים). אופים 30-40 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. 4 בינתיים שוטפים את הברוקולי, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומאדים כ-20 דקות על אש בינונית במכסה פתוח (המכסה הפתוח יעזור לברוקולי לשמור על צבעו החזק ועל הערך התזונתי שלו). חשוב להימנע מריכוך יתר ושינוי צבע הברוקולי לחאקי. 5 מסדרים על צלחת 6 קציצות וכמה פרחי ברוקולי ומגישים עם כף טחינה.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה |