המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות. אם משתמשים בטוסטר אובן, מוודאים שהתבנית המיועדת לחביתה מתאימה לגודל הטוסטר. 2 שוטפים את התרד ומאדים בסיר סגור כ-10 דקות, על אש בינונית, עד שהתרד קמל ומתרכך. אין צורך להוסיף נוזלים לסיר. 3 מוציאים את התרד מהסיר לקערה (ללא הנוזלים שהצטברו בסיר), מקררים מספר דקות וחותכים לרצועות דקות. 4 מוסיפים לקערה שתי ביצים וטורפים. חותכים את הטופו או את הגבינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה, יחד עם מלח ופלפל. 5 משמנים בעזרת ספריי שמן או 1/2 כפית שמן זית תבנית עגולה לפאי (או פיירקס עגול). יוצקים את הבלילה לתבנית, מקשטים עם הירקות (עדיף לבחור ירקות שאינם מצריכים אפייה ממושכת לריכוך כמו פלפלים, עגבניות או בצל) ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהבלילה נאפית. * החביתה מכילה 2 מנות, בכל מנה 180 קלוריות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
|