סלט קיסר הוא בחירה טבעית של הרבה אנשים שהולכים למסעדה ורוצים לבחור משהו "לא משמין מידי", אבל הסלט הזה רחוק מלהיות דיאטטי. כאשר מכינים סלט קיסר עם רוטב טוב וקרוטונים טעימים הוא יכול להגיע בקלות ל-1000 קלוריות (בתוספת העוף כמובן) ואחוז שומן גבוה למדי. אגב, סלט הקיסר של המסעדות ובתי הקפה לא מומלץ לנשים בהריון, מאחר והרוטב מכיל חלמון ביצה נא.
את הסלט הזה המצאתי כשהייתי בהריון עם מאי, לפני כמעט 4 שנים, ולא רציתי לאכול רוטב המכיל ביצה נאה. אפשר לגוון את הסלט ולהחליף את פילה העוף בפילה סלמון, אפשר להתפנק ולהוסיף עוד מעט פרמזן לקישוט ועדיין, מניין הקלוריות לא יגיע להרבה יותר מ-500. שומרי כשרות יכולים לוותר על הפרמזן, או להחליף את העוף בסלמון.
סלט קיסר עם פילה עוף
המרכיבים (ל-4 מנות, 470 קלוריות למנה):
2 לבבות חסה
1 קופסה קטנה של אנשובי
1 כף חומץ בלסמי
1 כף מיץ לימון
3 כפות מיונז לייט (רצוי של הלמנס)
1/2 כפית חרדל
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
500 גרם פילה עוף (אפשר להחליף בפילה סלמון)
4 פרוסות לחם אחיד
תרסיס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד את האנשובי, החרדל, המיונז, הלימון, הבלסמי ו-3 כפות שמן הזית. כשהכול מעורבב היטב מוסיפים לרוטב 1/2 כוס מים ו-2 כפות של פרמזן.
2. מכינים את העוף: מתבלים את הפילה במלח ופלפל. מטגנים במחבת עם תרסיס שמן זית, עד שהעוף משחים מעט.
3. מכינים את הקרוטונים: בעזרת סכין טובה, חותכים את הקשה של הלחם ומשאירים רק את החלק הפנימי שלו. חותכים הכל לריבועים קטנים. מרפדים מחבת בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את הקרוטונים ומרססים עליהם מתרסיס שמן הזית. מתבלים עם מלח ופלפל גרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במדף הגבוה ביותר.
4. לאחר 3 דקות מוציאים מהתנור, הופכים את הקרוטונים ומרססים שוב בתרסיס השמן. אופים עוד 3 דקות ומוציאים מהתנור. נותנים לקרוטונים להמשיך להתייבש בחוץ.
5. מרכיבים את הסלט: שוטפים היטב את החסה, קורעים לרצועות ומסננים או מייבשים באמצעות מכשיר לייבוש חסה. מערבבים את החסה עם הרוטב עד שכל העלים מכוסים, מוסיפים את פילה העוף שהספיק קצת להתקרר ואת הקרוטונים ומערבבים שוב.
הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
שתפו את סלט הקיסר הדיאטטי עם החברים בפייסבוק
>> בשבוע שעבר הכנו מקרוני אנד צ'יז בלי רגשות אשם
>> יופי עוצר נשימה: מקרון צרפתי