זה לא מכבר עבר עלינו חג המדורות, מלא עשן וצהלה. מכיוון שלא הזדמן לי להשתתף בהילולה השנה, נוצר אצלי חסך תהומי של תפוחי אדמה. הפשלתי שרוולים והסתערתי על האתגר - מנת תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות ושמנת, והכל במסגרת המכסה הקלורית המותרת. לצד המנה המנחמת הזו בחרתי להגיש את סלט העיגולים המשעשע של גיסתי. הכל ביחד - ארוחת ערב קלילה וטעימה של כ-450 קלוריות.

תפוח אדמה מוקרם עם סלט עיגולים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תפודים מוקרמים וסלט טיפה אחר. ארוחת ערב מושלמת, ב-450 קלוריות בלבד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי אדמה מוקרמים

המצרכים (ל-2 מנות):
4 תפוחי אדמה צהובים בינוניים
1/2 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
2 כוסות פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, יער)
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור

לסלט:
גזר
מלפפון (גם מלפפון גמדי יכול להתאים)
גבעול סלרי אמריקאי
1/2 סלק טרי
1/2 קולרבי
כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים בתחתית תבנית חסינת אש בגודל כ-15 על 20 ס"מ.

2. מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות (כ-20 דקות). מצננים את תפוחי האדמה ומקלפים. פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הפטריות, כך שיחפפו אחת את השנייה.

3. שופכים את השמנת המתוקה על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.

4. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב שחום.

5. לסלט: פורסים את הגזר, המלפפון וגבעול הסלרי לעיגולים דקים. את הסלק והקולרבי חותכים בצורת מקלות.

6. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.

* אפשר להוסיף בצל קצוץ, לחובבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

>> והנה קנלוני מעולים עם פטריות וגבינות
>> כל המתכונים לשבועות