המרכיבים (ל- 15 לביבות):
2 קישואים
3 ארטישוק ירושלמי או בטטה קטנה (מקולפים)
בצל קלוף
2 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
ספריי שמן
אופן ההכנה:
1. מגררים במעבד מזון או בפומפייה את הקישואים, הבצל והירק הנוסף - הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
2. מניחים במסננת את הבצל והקישואים ונותנים לנוזלים שלהם לצאת במשך חצי שעה. סוחטים היטב. מערבבים עם הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
3. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, שום, מלח ופלפל.
4. יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומקפידים לסחוט עודפי נוזלים. מסדרים בתבנית אפייה משומנת בספריי שמן.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות מכל צד.
* מומלץ לטבול ביוגורט לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים