יש לי אחות שיודעת הכל. לא משנה מה שואלים אותה, מתי ובאיזה עניין - תמיד יש לה תשובה. המתכון הזה הוא שלה - ובגלל שהיא גם אף פעם לא טועה, אני נותנת לכם אותו בלב שלם. מדובר בדג סול, שכשלעצמו ניחן בטעם עדין, ובשילוב עם היין, החמאה והשום הופך למעדן מלכים. אותו מניחים על מצע של פירה מקסים וכתמתם, והכל כמובן בפחות מ-500 קלוריות. אין מה לומר, האישה יודעת מה היא עושה.

דג סול בחמאה ושום, על פירה שורשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
דגים, פירה, שום ויין. טעים! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

דג סול בשום וחמאה עם פירה שורשים

המצרכים (ל-2 מנות):
6 יחידות פילה סול
2 שיני שום, קצוצות
רבע כוס יין לבן (אפשר גם מבעבע)
15 גרם חמאה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לפירה:
תפוח אדמה בינוני
בטטה קטנה
שורש סלרי
2 כפות שמנת לבישול 10%
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הדג:

1. מפשירים היטב את פילה הסול במסננת המונחת על קערה, על מנת לנקז את הנוזלים שהדג מפריש.

2. מגלגלים כל פילה לגליל ומניחים במחבת כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מסדרים את כל הגלילים בשכבה אחת.

3. מוסיפים את השום, היין, החמאה, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה ואחרי הרתיחה עוד 5 דקות. מוציאים בזהירות לצלחת הגשה.

4. מגבירים את האש ומצמצמים את הרוטב עוד כ-5 דקות. יוצקים מהרוטב על הדג ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.

פירה השורשים:

1. מקלפים את תפוח האדמה, הבטטה ושורש הסלרי, ומבשלים במים עד לריכוך.

2. מוציאים את הירקות (לא שופכים את המים) ומועכים למחית חלקה. ניתן להעביר את הפירה דרך מסננת כדי להיפטר מהסיבים הקשים של שורש הסלרי. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול ששמרנו.

3. מוסיפים למחית שמנת לבישול ומערבבים. מוסיפים מעט מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

>> בשבוע שעבר הכנו סלמון עם שעועית ירוקה ואורז מלא
>> והנה רוטב העגבניות הכי פשוט ומעולה שיש