תרסיס שמן זה ללא ספק המצאה גאונית, במיוחד כשרוצים להכין אנטיפסטי בלי לקבל אמבטיה של שמן בתבנית. עוד יותר גאוני הוא הבקבוק הרב פעמי לתרסיס שמן שאפשר לקנות בחנויות הכלים: בקבוק שדוחסים לו אוויר כמו במשאבת אופניים, מה שיוצר קצת לחץ ומאפשר התזה מבוקרת של שמן, מאיזה סוג שרוצים. ככה גם שומרים על דיאטה וגם על איכות הסביבה.
המצרכים (2 מנות):
פלפל אדום
בטטה קטנה (אם משיגים), חתוכה לקוביות
קישוא, חתוך לקוביות
חצי חציל, חתוך לקוביות
בצל, פרוס לפרוסות
פטריות מכל הסוגים, חתוכות לרבעים
ספריי שמן
2 לבבות ארטישוק מוחמצים, חתוכים לרבעים
150 גרם גבינה בולגרית (לא חובה)
מיץ לימון טרי
כפית סילאן או דבש
אופן ההכנה:
1. קולים את הפלפל בחלק העליון של תנור שחומם ל-250 מעלות (בתכנית גריל) עד שהקליפה נשרפת קלות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתקרר. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות (אפשרות נוספת: דבר ראשון חותכים את הפלפלים לרצועות, ואז מתיזים מעט ספריי שמן וקולים עם הקליפה).
2. מסדרים בתבנית את הבטטות, הקישואים, החצילים, הבצל והפטריות. מרססים בספריי שמן, מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים בתכנית גריל עד שהבטטה שחומה ורכה (כחצי שעה). מצננים.
3. לאחר שכל הירקות הצטננו מערבבים אותם עם הפלפלים הקלויים ולבבות הארטישוק.
4. מתבלים בסילאן ומיץ לימון (לא צריך להוסיף שמן), ומערבבים. עד כאן המנה מכילה כ-250 קלוריות לאדם. ניתן להוסיף 150 גרם גבינה בולגרית או צפתית 5% חתוכה לקוביות, ואז נקבל מנה של כ-350 קלוריות לאדם.
* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים