קרוק מאדאם הוא בערך אחד המאכלים הכי רחוקים מדיאטה שיש. יש בו לחם, נקניק (במקור ז'מבון), גבינה שמנה כדבעי, כמות נאה של חמאה, ומעל הכל ביצה, בשביל הכולסטרול. זה טעים כמו שזה נשמע, אבל גם עתיר קלוריות בהתאם: במנת קרוק מאדאם המוגשת במסעדה יש קרוב ל-1,000 קלוריות.
ואמנם, כשאני כותבת למטופלים שלי, כולם אנשים שמנסים לרזות, "קרוק מאדאם" בתפריט - הם בטוחים שאני עובדת עליהם. נשבעת שאני לא. הגרסה שלפניכם קלה להכנה וטעימה להפליא, יכולה להתאים כארוחת ערב או ארוחת בוקר מפנקת, ולמי שמקפיד לאזן בין פחמימות לחלבונים - היא גם מאוזנת באופן מושלם.
קרוק מאדאם בתוספת סלט
זמן עבודה: 5 דקות
זמן הכנה כולל: 10 דקות
המרכיבים (למנה אחת):
2 פרוסות דקות של חלה מתוקה
פרוסה של גבינת טל העמק 9%
2 פרוסות פסטרמה
כפית חמאה קלה
ביצה
תרסיס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקט לסלט
5 עגבניות שרי
כף רוטב חרדל ודבש לייט
אופן ההכנה:
1. מורחים את שתי פרוסות החלה בחמאה קלה.
2. מניחים על צד אחד של החלה את הפסטרמה ועל הצד השני את הגבינה וסוגרים לסנדוויץ'.
3. מרססים מחבת בתרסיס שמן ומטגנים את הסנדוויץ' על אש קטנה משני הצדדים, עד שהגבינה מותכת. מעבירים לצלחת.
4. מרססים שוב את המחבת בתרסיס שמן זית ומטגנים ביצת עין (אני מטגנת במחבת נוספת, ממש קטנה, בשביל לקבל חביתה עגולה ויפה. אפשר גם להשתמש במחבת רגילה וברינג).
5. בינתיים חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומערבבים עם לקט הסלט והרוטב. מסדרים ליד הסנדוויץ'.
5. ברגע שהחביתה מוכנה מתבלים אותה מעט ומניחים בזהירות על הסנדוויץ'. מגישים ואוכלים מיד.
הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il
>> אוהבים אוכל מוכן? בואו לראות למה כדאי לכם להפסיק
>> והנה מתכון למרק דלעת בניחוח תפוז