קבלו את הכוכב החדש של הקיץ: קוראים לו סלט בורגול, הוא לא פחות מהיר להכנה מסלט פסטה, וגם לא פחות טעים. הוא בריא, הוא מזין, יש בו כל מיני ירקות והרבה פינוקים, והוא משביע אך לא מכביד על הבטן. תנו לו צ'אנס, והוא יחזיר לכם המון אהבה.
מצרכים (ל-2 מנות):
חצי כוס בורגול, לא מבושל
קישוא
תרסיס שמן
אפרסק, עדיף כתום
בצל סגול קטן
פלפל אדום
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות חמוציות
2 כפות עלי נענע, קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה:
1. משרים את הבורגול כ-10 דקות במים רותחים בקערה מכוסה, וטועמים לוודא שהתרכך מספיק.
2. מסננים את הבורגול היטב, שוטפים במים קרים ומניחים במקרר עד שהוא מצטנן לחלוטין.
3. בינתיים חותכים את הקישוא לקוביות, ומטגנים במחבת טפלון עם תרסיס שמן רק עד צריבה קלה.
4. חותכים את האפרסק, הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות.
5. כאשר הקישואים והבורגול התקררו מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
6. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!