כמו השף הפיוטי אייל שני, גם אהבתי הגדולה בעולם הירקות היא העגבנייה. אני אוהבת אותה עד כדי כך, שלפעמים אני שוכחת את המלפפונים בפינת מגירת הירקות והם מצטמקים מתסכול. בעודי כותבת שורות אלה אני מפזמת את שיר הפרסומת של מועצת הירקות מימים עברו, בביצוע של קורין אלאל ודורי בן-זאב: "עגבנייהאהאהאהאה, מבושלת וטרייה תמיד מבריאה, בוא ואכול אותי עגבנייה, אני עשירה במינרלים טעם וצבע לא נורמליים..."
ולעניינינו. רבות נכתב על השקשוקה, אבל אין כמו שקשוקה שנעשתה באהבה. הפעם הסתכנתי וצירפתי למחבת חציל (שגם לו הקדישו בזמנו שיר במועצת הירקות).
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים
6 עגבניות (עדיף עגבניות מסוג תמר)
3 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
פלפל
מלח
שבבי צ'ילי יבש
2 ביצים
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5% שומן
2 פרוסות לחם טרי
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים בגריל בחום הכי גבוה שיש, עד שהקליפה מתפחמת מעט. הופכים את החצילים וקולים גם מהצד השני. מוציאים מהתנור ומניחים בקערה להצטננות.
2. כשניתן לגעת בהם, חורצים בחצילים חתך לאורכם ומוציאים בעזרת כף את תוכנם לקערה ומסננים אותם מהנוזלים.
3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
4. מטגנים מעט את השום במחבת על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עד שהן מתרככות מעט. אם יש צורך מוסיפים מספר כפות מים ומערבבים מדי פעם.
5. מוסיפים את החצילים הקלויים למחבת. מתבלים במלח ופלפל, ומי שרוצה יכול להוסיף גם שבבי צ'ילי יבש.
6. יוצרים 2 גומות ושופכים לתוכן בזהירות את הביצים. מוסיפים מסביב גם קוביות גבינה צפתית או בולגרית.
7. מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד שהביצים עשויות במידה הרצויה. מגישים עם לחם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס