השבוע, באופן יוצא דופן, הצלחתי לארגן לי יום חופש. קבעתי עם חברה ויחד עשינו צעידת בוקר לאורך פארק הירקון, עד לחוף הים. אחר כך נסענו לסיבוב בשוק הכרמל ומשם לסיבוב בנחלת בנימין. אז כבר נהייתה שעת צהריים מאוחרת, והרעב נתן אותותיו. הסלט האביבי שאכלנו בבית הקפה שרלוט במדרחוב היה כל כך מוצלח, שהחלטתי לפנק לכם בסלט קיצי בהשראתו (אחרי הכל, המעלות בחוץ כבר לא ממש אביביות). לצד הסלט המפואר בחרתי מנת חזה עוף משודרגת עם פרוסות חזה אווז מעושן.
המצרכים (ל-2 מנות):
300 גרם חזה עוף משוטח לשניצלים (לא דפוק)
4 פרוסות חזה אווז מעושן (ניתן לקנות במעדנייה)
חסה עדינה (עגולה, מסולסלת, סלנובה)
כוס עלי ריגלת הגינה (ריג'לה)
10 עגבניות שרי מתוקות, חצויות
כף עלי נענע, קצוצים
אפרסק כתום, חתוך לקוביות
חצי כוס פרחי כרובית טרייה
כף סילאן
כף שמן זית
כף חרדל גרגרים
כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים היטב את החסה והריג'לה. אם עלי החסה גדולים, קורעים אותם בידיים. מוסיפים את עגבניות השרי, הנענע, האפרסק והכרובית.
2. לרוטב: מערבבים היטב סילאן, שמן זית, חרדל גרגרים ומיץ לימון. ניתן להכין כמות יותר גדולה מהרוטב ולשמור במקרר.
3. מניחים מחבת חמה את פרוסות חזה האווז ומעליהן את חזה העוף. צולים 2-3 דקות, עד שחזה העוף משחים מעט, הופכים וצולים את הצד השני 2-3 דקות נוספות. יוצרים חתך קטן בחלק הכי עבה של החזה, כדי לוודא שהנתח עשוי גם במרכז. מניחים את הסלט, שופכים את הרוטב ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס