פיצה היא מנה עתירת קלוריות, בעיקר בגלל הגבינה השמנה והבצק השמנוני. במנת פיצה בינונית של שני משולשים מהפיצרייה השכונתית יש 1150 קלוריות.
המתכון הבא יחסוך לכם גם קלוריות וגם כסף. זהו אחד מהלהיטים הגדולים בקרב המטופלים שלי (בני כל הגילאים), מפני שהוא מציע דרך טעימה ושפויה ליהנות מהמאכל האהוב בלי לסבול מהתוצאות. ההכנה היא ככל כך קלה שאני מבטיחה לכם שתמצאו את עצמכם מכינים את הפיצה ערב אחרי ערב.
קצת מספרים: 2 טורטיות - 260 קלוריות, רוטב פיצה - 40 קלוריות ו-4 פרוסות של גבינה צהובה 5% - 176 קלוריות. סה"כ 476 קלוריות ל-2 פיצות.
המרכיבים:
תרסיס שמן קנולה
2 טורטיות קטנות
2 כפות רוטב להכנת פיצה
4 פרוסות גבינת טל העמק 5% חתוכות לרצועות דקות מאוד
תוספות אם רוצים: זיתים, טונה, בולגרית, אנשובי (מעט, כדי לא לעבור את גבול ה-500 קלוריות)
אופן ההכנה:
1. מרססים מחבת עם מכסה בתרסיס שמן.
2. מטגנים את הטורטייה כחצי דקה והופכים לצד השני. מורחים עליה כף של רוטב פיצה בתנועות מעגליות. מפזרים מעל את הגבינה. מפזרים מעט מאחת התוספות, מכסים את המחבת ומבשלים עוד שלוש דקות על אש בינונית. מוציאים לצלחת וממשיכים לפיצה הבאה.
שתפו את הפיצה הדיאטטית עם החברים
הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il