תפוחי אדמה צלויים עם מרווה ופפריקה מעושנת
המרכיבים:
שקית תפוח אדמה פריזיאן
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה מעושנת
ענף מרווה טרי
אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה במסננת ומבשלים אותם כ-8 דקות במיקרוגל.
2. מועכים ומשטחים את תפוחי האדמה בעדינות בעזרת כף היד.
3. מתבלים בשמן הזית, המלח, הפלפל והפפריקה המעושנת.
4. מעבירים את תפוחי האדמה למחבת עם עוד קצת שמן זית ועלי המרווה.
5. מטגנים הכל יחד עד שתפוחי האדמה הופכים לקריספיים מבחוץ ומגישים.
איולי שום ובצל ירוק
המרכיבים:
2 גבעולי בצל ירוק
כפית חרדל חלק
ביצה
שן שום
מלח
מיץ מלימון אחד
כוס שמן זית עדין (אם אין לכם שמן זית עדין, אתם יכולים לערבב שמן זית עם מעט שמן קנולה)
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל הירוק ושמים רק את החלק הלבן במעבד מזון (את הירוק שומרים בצד).
2. מוסיפים למעבד המזון את כל שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
3. מפעילים את מעבד המזון ושופכים פנימה את השמן בעדינות עד לקבלת ממרח סמיך.
4. טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים פנימה את החלק הירוק של הבצל.
נתח קצבים צרוב במחבת עם רוזמרין
המרכיבים:
800 גרם נתח קצבים (החלק הרחב)
שמן זית
2 ענפי רוזמרין
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת פסים לצלייה.
2. מוסיפים מעט שמן זית ואת ענפי הרוזמרין.
3. מניחים את נתחי הבשר לצלייה של 2-3 דקות מכל צד, עד לדרגת עשייה מדיום. ממליחים, מפלפלים ומגישים.
גלידת צ'אנקי מאנקי
המרכיבים:
6 בננות בשלות, קפואות
פחית חלב ממותק ומרוכז (אם אתם רוצים לשמור על כשרות אפשר לוותר, זה עדיין ייצא טעים)
כוס אגוזי מלך, קלויים ושבורים לחתיכות גדולות
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הבננות והחלב המרוכז לתוך מעבד המזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מעבירים את התערובת לקערה, ומערבבים פנימה את אגוזי המלך והשוקולד צ'יפס.
3. מחלקים לכלים אישיים (כך זה קופא מהר יותר וחוסך מלחמת כפיות על הגלידה).
4. מכניסים למקפיא להתגבשות, מזלפים קצת מייפל ומגישים.