פילה דג צרוב בעגבניות שרי, שקדים קלויים ובלסמי

המרכיבים:
4 פילה דניס עם העור
שמן זית לטיגון
מלח אטלנטי
פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
צנצנת עם הרוטב

לרוטב:
5 כפות שמן זית
100 גרם שקדים קלויים פרוסים
שן שום מעוכה
חצי צ'ילי אדום חריף
500 גרם עגבניות שרי בכל מיני צבעים
4 כפות בלסמי מתוק (מצומצם קנוי)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. הרוטב: מוזגים לצנצנת גדולה שמן זית, שקדים פרוסים, שום וצ'ילי. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים, יחד עם שאר המרכיבים. סוגרים ומנערים היטב.

2. הדגים: בוזקים שמן זית למחבת. חורצים את העור של הדג בעזרת סכין חדה ומפזרים מלח אטלנטי בנדיבות.

3. מניחים את הפילטים במחבת כשהעור כלפי מטה, ומטגנים עד שנהיית מעטפת לבנה סביב השוליים. הופכים, צורבים מעט ומוסיפים את הרוטב.

4. מבשלים 3-4 דקות, עד שמוכן.

ארוחת רושם לאורחים - פילה דג צרוב  (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פיצה דניס. הרוטב הזה מדליק אותנו | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

בורגול לימונים כבושים ובצל ירוק

המרכיבים:
כוס מאג גדולה (2 כוסות קטנות) בורגול גס
2 לימונים כבושים, חתוכים לקוביות
שן שום מעוכה, קלופה
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול במים פושרים כ-15 דקות.

2. מחממים מים בסיר אידוי. מסננים את הבורגול מהמים העודפים ומכניסים אותו למסננת האידוי עם הלימונים הכבושים, השום, הבצל הירוק, שמן הזית, מלח ופלפל.

3. מאדים 10 דקות על אש גבוהה.

ארוחת רושם לאורחים - בורגול (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
בורגול עם לימון כבוש. וואללה, שילוב מדליק | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

מילפיי אננס טרי מקורמל עם קצפת

המרכיבים:
חבילת בצק עלים (על בסיס חמאה)
חצי חבילת חמאה, מומסת (50 גרם, 20 שניות במיקרו)
חצי כוס אבקת סוכר
4 פרוסות אננס טרי, ללא העיגול הפנימי
מכל גלידה וניל, או קצפת 
סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות בתכנית טורבו.

2. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומורחים בחמאה. פורשים עליו את בצק העלים.

3. חותכים את הבצק ל-4 מלבנים שווים (12X12) וחורצים מסגרת בעזרת גלגלת.

4. מורחים את הבצק בחמאה, ומפזרים אבקת סוכר (מתוך מלחייה גדולה או מסננת קטנה).

5. מסדרים את פרוסות האננס ומפזרים עוד מעט אבקת סוכר.

6. אופים 15-18 דקות ומגישים עם גלידה או קצפת ורוטב מייפל.

ארוחת רושם לאורחים - קינוח (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
בצק עלים עם אננס. היינו טובלים את הפרצוף בקצפת הזאת עכשיו | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
>> בפעם שעברה הכנו ארוחה מוקפצת