דג שלם מאודה בסויה, ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ולמון גראס
המרכיבים:
2 דגים, 500 גרם כל אחד (אני אוהב מוסר ים)
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס לפרוסות דקות
2 שיני שום, פרוסות
צ'ילי אדום חריף, פרוס
מקל למון גראס דפוק
2 פטריות שיטאקה (טריות, פרוסות, או יבשות מושרות)
2 בצלים ירוקים, פרוסים באלכסון
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב דגים
מיץ מלימון אחד
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. מחממים מים בסיר על אש בינונית.
2. מניחים צלחת בתוך רשת האידוי (שעדין לא מונחת על הסיר), ושמים בה את הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי, הלמון גראס, הפטריות, הבצל, הסויה, רוטב הדגים, מיץ הלימון ושמן השומשום.
3. חורצים את הדג משני צדיו 3 חריצים אלכסוניים עד האדרה.
4. מניחים את הדג השלם על צלחת הרוטב, מניחים על הסיר עם המים החמים ומכסים את כלי האידוי לכ-15 דקות.
עוד באוכל טוב:
- עומדים בתור: 10 המסעדות הלוהטות של החודש
- יותר מפרוסה אחת: עוגת תפוחים וקינמון
- באמצע היום: רצועות עוף אפויות בקרם קוקוס
אורז בחלב קוקוס
במתכון הזה אפשר למדוד את כל המרכיבים בפחית של חלב הקוקוס.
המרכיבים:
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
400 מ"ל מים רותחים (בדיוק פחית אחת)
כוס ושלושת רבעי אורז יסמין (בדיוק פחית אחת)
מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את חלב הקוקוס בסיר על אש בינונית.
2. מוזגים מים רותחים מהקומקום לפחית הקוקוס, ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים את האורז ומתבלים במעט מלח.
4. מכסים את הסיר במכסה ועליו מגבת, מנמיכים לאש הכי קטנה ומבשלים 20 דקות.
ירקות ירוקים מאודים
המרכיבים:
3 מגשי ברוקומיני
בקצ'וי גדול חצוי (או שניים קטנים)
200 גרם שעועית ירוקה
8 יחידות כרוב ניצנים
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר האידוי ברוקומיני, באקצ'וי, שעועית ירוקה וכרוב ניצנים.
2. מאדים כ-10 דקות.
סלט שורשים אסייתי
המרכיבים:
שומר
5 צנוניות
גזר סגול
גזר אדום
מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
3 כפות רוטב דגים
שמן זית לתיבול
2 בצלים ירוקים, קצוצים
אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות למקלות דקים במעבד מזון.
2. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון, רוטב דגים ושמן זית ומפזרים בצל קצוץ.
3. מפזרים בצל קצוץ ומגישים.
בננות מקורמלות עם קראמבל קשיו ועוגיות לוטוס
המרכיבים:
שלושת רבעי חבילת עוגיות בטעם קרמל
100 גרם קשיו קלויים
3 בננות בשלות (לא מדי), חצויות לאורך
4 כפות סוכר לבן, לקרמול
גלידת וניל להגשה
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את העוגיות והקשיו עד לקבלת קרמבל גס.
2. מניחים את חצאי הבננות בכלי חרס לבן ומפזרים עליהן סוכר לבן. מקרמלים עם ברנר.
3. מפזרים את הקראמבל ומוסיפים כדור גלידה.