מאפה שקשוקה תרד וגבינות בתבנית חלה
המרכיבים:
חלה מרובעת שלמה
חופן עלי תרד טורקי, ללא הגבעולים
100 גרם גבינת פטה (או כל גבינה מלוחה אחרת שאתם אוהבים), מפוררת
חצי חבילת גבינה 5% במרקם שמנת
כוס פרמזן מגוררת
125 גרם שמנת (חצי מכל)
5 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
2. חותכים בזהירות את חלקה העליון של החלה לאורך ומוציאים את כל הבצק הפנימי.
3. חותכים את עלי התרד בגסות, ומניחים בקערה.
4. מוסיפים את גבינת הפטה, הגבינה, הפרמזן, השמנת וביצה אחת.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. ממלאים את החלה בתערובת עד לשלושת רבעי גובה כדי שיהיה מקום לביצים.
7. שוברים את שאר הביצים מעל ומזלפים מעט שמן זית.
8. מכסים את החלק העליון בנייר כסף ומכניסים לאפייה של 15 עד 20 דקות.
9. מסירים את נייר הכסף, אופים 4 דקות נוספות ומגישים.
עוגת חלה וממרח אגוזי לוז
המרכיבים:
חלקה העליון של חלה מרובעת
100 גרם חמאה (חבילה)
חצי כוס ממרח שוקולד ואגוזי לוז (או כל ממרח שאוהבים)
שליש כוס חלב
3 ביצים
3 כפות סוכר
רבע כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במיקרו (בערך 30 שניות).
2. בקערה נפרדת ממיסים את ממרח השוקולד.
3. בקערה נוספת מערבבים את החלב, הביצים והסוכר.
4. שופכים את תערובת הביצים לתבנית מלבנית באורך החלה.
5. חורצים 5 חריצים באלכסון לאורך ראש החלה.
6. מעבירים את החלה לתבנית עם הנוזל וטובלים אותה היטב בתוך הנוזל, תוך לחיצה קלה.
7. מורחים בעזרת כף את ממרח השוקולד בתוך החריצים.
8. מפזרים הרבה אבקת סוכר עם מסננת קטנה על שני צדי החלה.
9. משמנים בנדיבות בחמאה מומסת תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים אבקת סוכר ומניחים את החלה.
10. מורחים את חלקה העליון של החלה בעוד חמאה מומסת ומפזרים עוד אבקת סוכר.
12. מכניסים את החלה למרכז התנור ואופים כרבע שעה.
סלט פטוש חלה
המרכיבים:
2 עגבניות
2 מלפפונים
5 צנוניות
1 בצל סגול
2 גבעולי בצל ירוק
חצי כוס עלי פטרוזיליה שלמים
מלח
פלפל שחור
1 לימון
שמן זית לתיבול
מלח אטלנטי
קרעי חלה, אפויים מראש
2 עגבניות בשלות (לסחיטה על הסלט המוכן)
לרוטב היוגורט:
מכל יוגורט
שליש כוס עלי זעתר/אורגנו טריים
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן), קצוצים דק
שן שום, כתושה
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל בבלנדר מוט.
2. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, ומניחים בצד לגיבוש טעמים.
3. מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות, המלפפונים והצנוניות חיתוך גס.
4. חותכים את הבצל הסגול לטבעות, ואת הבצל הירוק לאלכסונים ארוכים.
5. מתבלים בלימון, שמן זית ומלח אטלנטי.
6. מורחים על תחתית קערת ההגשה את מטבל היוגורט בנדיבות, ועליו את הירקות החתוכים.
7. מפזרים את קרעי החלה האפויים והזהובים על הסלט.
8. סוחטים את 2 העגבניות שנותרו על הסלט.
9. מערבבים הכל יחד ומגישים.