מחבת של כבדי עוף, תפוחי אדמה קטנים, מנגולד ופול ירוק ברוטב יין לבן, חרדל ודבש
המרכיבים:
600 גרם כבדים
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית, לטיגון
שקית (600 גרם) תפוחי אדמה קטנים
4 עלי מנגולד
עלים מ-2 ענפי תימין
2 שיני שום, כתושות
כוס פול ירוק קפוא
חצי כוס יין לבן
כף חרדל
כף דבש
רבע כוס מים חמים
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת על להבה גדולה. מתבלים את הכבדים הנקיים במלח ופלפל שחור גרוס.
2. מוסיפים שמן זית למחבת, מניחים את הכבדים ומטגנים. מוציאים את הכבדים מהמחבת.
3. חוצים את תפוחי אדמה וחותכים את עלי המנגולד לרצועות של 2 ס"מ. מוסיפים את שניהם למחבת. מוסיפים גם את התימין והשום.
4. מוסיפים את הפול והיין הלבן, מערבבים ומגרדים היטב את תחתית המחבת בכף עץ.
5. מוסיפים חרדל ודבש ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מים חמים ליצירת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות.
7. מחזירים את הכבדים למחבת, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות ללא מכסה.
עוד באוכל טוב:
סלט כרוב עם בצל ירוק, שבבי בצל מטוגן ושקדים מלוחים קלויים
המרכיבים:
1 שן שום מעוכה
2 כפיות חרדל חלק
חצי לימון סחוט
חצי תפוז סחוט
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי כרוב, חתוך דק
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
100 גרם שקדים מלוחים, קצוצים
3 כפות שבבי בצל מטוגן
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה שום, חרדל, מיץ לימון ותפוז ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וטורפים היטב.
2. מוסיפים את הכרוב ומועכים מעט בידיים.
3. מוסיפים טבעות בצל ירוק, שקדים ובצל מטוגן, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
אי וניל צף בקרמל הדרים
המרכיבים:
למרנג:
5 חלבונים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
לקרמל:
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים קרמל: מחממים מחבת קטנה (קוטר 20ס"מ). שופכים פנימה את הסוכר ומיץ התפוזים ומבשלים כ-5 דקות עד שנוצר קרמל.
2. מוסיפים את קליפת התפוז, מוזגים את הקרמל לתבנית אפייה ומקררים.
3. המרנג: מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר ומוסיפים תמצית וניל. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף חלק מבריק וקשה.
4. שופכים את הקצף ממיכל המיקסר על הקרמל ומיישרים עם כף.
5. אופים בתנור לחומם מראש ל-200 מעלות 6-7 דקות.
6. מוציאים מהתנור ושורפים בעדינות את החלק העליון של המרנג בעזרת ברנר.