גבינת פרמז'ן (צילום: istockphoto)
כדאי פרמזן, אבל כל גבינה קשה תתאים | צילום: istockphoto

הוא הביא לנו את הבטטות, לימד אותנו לזרוק את תפוחי האדמה לתוך המדורה והמציא את הבישול על הגריל, אבל סביר להניח שבמשחק אסוציאציות על המטבח האמריקני תצוץ לכם דווקא האות M בראש, זו עם הקשתות המוזהבות. המטבח האמריקני המודרני נמצא בחיינו כל יום מחדש: בין אם זה בהמבורגר שאנחנו בולסים במזללות, בעוגיות השוקולד צ'יפ הפופולריות או במגוון הגאדג'טים שאמורים להפוך את החיים שלנו למושלמים בין המקרר לכיריים.

הקולינריה האמריקנית ביססה את עצמה כלא בריאה בעליל, עשירה ברכיבים לא טבעיים, טעימה, זולה ובעיקר נטולת עבודה. בהתאם לכך, הפעם נגיש לכם מתכון שרק נראה איטלקי, אך הוא אמריקני להפליא ונוח מאוד במקרה של לו"ז צפוף שלא מאפשר השקעה בראגו עגבניות או רוטב שמנת. מקרוני וגבינה – המתכון הכי פשוט שאף פעם לא חשבתם לנסות.

"מק אנד צ'יז" ביתי

זמן הכנה: רבע שעה.
רשימת קניות: ספגטי, גבינה צהובה וחלב.
כמה עולה: 19 שקל, אם אין לכם כלום בבית.

מקרוני וגבינה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
ארוחה מהירה בלי טרטורים מיוחדים | צילום: עמרי אנדרס צורף

מצרכים:
1/2 חבילת פסטה ספגטיני
70 גרם גבינה צהובה לבחירתכם (מומלץ: פרמזן, צ'דר וגאודה)
3 כפות חלב
2 ליטר מים רותחים
1 כפית מלח

הכנה:
1. מוזגים את המים הרותחים לסיר בינוני ומוסיפים מלח.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (7 דקות בדרך כלל). חשוב להקפיד לא לבשל יתר על המידה.
3. במקביל: מגוררים את הגבינות לקערה, מוסיפים את החלב ומערבבים.
4. מסננים את הפסטה ומעבירים בזריזות לקערת הגבינה. מערבבים עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד.

לגרסת הדפסה של המתכון