המרכולים נוהגים בימי החגים מידה של חמלה, ומורידים מעט את מחירי הבשר – הזדמנות מעולה לעוט על נתח סינטה קטן, ולשלב אותו במנת פסטה סתווית, מתובלת וחגיגית.
פסטה עם דלורית וסינטה
מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 20 דקות
המצרכים:
350 גרם פסטה בצורה הרצויה (עדיף קצרה כמו פנה או פוזילי)
300 גרם פילה סינטה פרוס (בקשו מהקצב לפרוס מראש)
1 דלורית
שמן זית
מלח, פלפל
1/4 כפית קינמון
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות בינוניות.
2. מחממים שמן במחבת טפלון, ומטגנים את הדלורית כעשר דקות עם מעט קינמון עד שהיא מתרככת.
3. בינתיים מרתיחים מים עם מעט מלח, ומבשלים את הפסטה 7 דקות.
4. מוסיפים את רצועות הסינטה למחבת עם הדלורית, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים דקה.
5. מסננים את הפסטה, ומעבירים לצלחת. מסדרים את תערובת הדלורית והסינטה על הפסטה, בוזקים מעט שמן זית ומלח גס ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם דלורית וסינטה