אתחיל בוידוי קטן - אני לא ממש אוהב קציצות. אם תהיה לי האפשרות, אני אבחר כמעט כל דבר אחר על פני גושי הבשר המשעממים הללו. הם בדרך כלל גדולים מידי, יבשים מידי, ובאופן כללי לא מעניינים את החיך. אבל, כמו תמיד, גם כאן יש יוצאות מן הכלל: לצד הקציצות האלמותיות של אמא, גם קציצות הבשר והכרובית מצליחות לחמוק מהסלידה שלי לקצוצות העגלגלות.
לא רק שהן טעימות, המתכון לקציצות הכרובית תמיד מתאים לארוחת צהריים לחוצה שאין זמן להשקיע בה. רוב העבודה היא בהתעסקות עם העיצוב שלהן, וזו ההשקעה היחידה. את כל השאר עושים המיקרוגל והמחבת.
המצרכים (לשתי מנות):
ראש כרובית קטן
350 גרם בשר טחון, (מומלץ 175 גרם עוף טחון ו- 175 גרם הודו טחון, אבל כל שילוב שנראה לכם הולך)
שן שום אחת, קצוצה לפרוסות
ביצה
פפריקה
פלפל גרוס
מלח
ההכנה:
1. את ראש הכרובית מפרקים לתפרחות קטנות ומכניסים לכלי המתאים למיקרוגל, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים במכסה טוב ומפעילים את המיקרו לעשר דקות. (הכרובית תתרכך, אם כי לא לגמרי וככה צריך).
2. תוך כדי שהכרובית מתבשלת, מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, השום החתוך הפפריקה, המלח והפלפל
3. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
4. נוטלים מעט בשר ומשטחים אותו על כף היד לעיגול. במרכז העיגול מניחים תפרחת אחת או שתיים של כרובית ומכסים בבשר מהשוליים. אפשר להוסיף עוד קצת אם נותרים חלקים חשופים. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבשר.
5. מניחים את הקציצות בזהירות רבה בתוך השמן החם ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד, או עד שהן תופסות צבע חום יפה.
אפשרות לגיוון שנשארת בתוך מסגרת התקציב והזמן:
ניתן לקנות בסופר תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו, אותם מחממים באריזה המקורית במשך 10 דקות לערך (תוך כדי הכדרור והטיגון של הקציצות). כשהם מוכנים חותכים אותם לרבעים, מפזרים מלח גס, ואם לא מקפידים על כשרות אז גם ממיסים קצת חמאה, ונהנים מתוספת נפלאה.