קרם קדאיף של שרית אשכנזי, אגדיר (צילום: יח"צ)
אטריות דקיקות בטעם אלוהי. קדאיף | צילום: יח"צ

כשאומרים לי "טיול לצפון" אני מיד מזיל ריר רק מהמחשבה על קפה מריר מהביל ומאפים קטנטנים מבצק עלים, שקדים טחונים ואטריות קדאיף באחד מכפרי הגולן. בשבת האחרונה, אחרי שהשבעתי את רעבוני בכנאפה משובחת במסגרת טיול משפחתי, הבחנתי בזווית העין בגליל ארוך של אטריות קדאיף טריות. בירור זריז העלה שניתן לרכוש את האטריות הנהדרות כמעט במחירי עלות במאפיות הכפריות, וכך עשיתי.

כשהגעתי הביתה והתחלתי לשחק באטריות הקטנטנות, הן התגלו כמקבילות הדקיקות של בצק הפילו. בדומה לפילו, דורשות אטריות הקדאיף שומן רב על מנת שיהיו מוכנות לעבודה, וכמותו, גם הן נאפות בזריזות ומקבלות מעטה פריך במיוחד. בעזרת כמה מצרכים ששכבו במקרר נוצרה המנה הזו – סלסלת קדאיף במלית גבינה ופלפלים, מעין טרין של טעמים ים תיכוניים.

סלסלת קדאיף במילוי גבינה ופלפלים

מצרכים (ל-6 סלסלות שמספיקות ל-2 סועדים):
70 גרם אטריות קדאיף (חצי קילו אטריות עולה 12₪ במאפיות, ניתן לרכוש אותן בתפזורת)
50 גרם גבינה בולגרית עדינה
2 פלפלים בצבעים שונים
1/2 מיכל שמנת
40 גרם חמאה מומסת
מעט שמן לטיגון
1/4 כפית כורכום
1 שן שום קצוצה
מלח
פלפל

סלסלת קדאיף במילוי גבינה ופלפלים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בטיול הבא בצפון, אל תשכחו לקנות קדאיף בזול | צילום: עמרי אנדרס צורף
הכנה:
1. קולים את הפלפלים: משפדים כל פלפל על מקל/מזלג עוף/שיפוד מתכת של מנגל וכו'. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
2. מדליקים את האש בכיריים ומציבים את הפלפלים מעל האש הגלויה למשך כחמש דקות, עד שהם משחירים מכל הכיוונים.
3. מקלפים את הפלפלים, חותכים אותם לפרוסות, מעבירים למחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים במשך שתי דקות.
4. מוסיפים למחבת את השמנת, המלח, הפלפל, השום והכורכום. מבשלים יחד חמש דקות.
5. בינתיים, מפרידים את האטריות ושופכים עליהן את החמאה המומסת. מערבבים עם הידיים ומקפידים שכל האטריות יהיו מכוסות חמאה.
6. מחלקים את האטריות לקעריות קטנות ועמידות לאפייה, או לתבניות מאפינס. מהדקים לדפנות הקעריות ואופים 5-6 דקות, עד שהקדאיף מזהיב.
7. מוציאים מיד מהתנור, מצננים מעט והופכים בזהירות את התבניות אל משטח העבודה. הסלסלות ייפרדו מהדפנות בקלות.
8. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומפזרים בין הסלסלות. מניחים שתי כפות של רוטב פלפלים בכל סלסלה. ומגישים.

טיפים:
ניתן להגיש בליווי פיסטוק קצוץ.
ניתן לשמור את הסלסלות היבשות כמה שעות מחוץ למקרר, מכוסות במגבת.
לא מומלץ להכניס קדאיף אפוי למקרר שכן הוא יאבד מפריכותו.
אם קונים כמות גדולה של אטריות, ניתן לשמור אותן במקרר עד שבוע, או להקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני השימוש. אין להקפיא קדאיף פעמיים.

לגרסת הדפסה של המתכון