חודש יוני הגיע, חם מהרגיל, ואיתו גם השאלה: איך אפשר לאכול ארוחת צהריים חמה בשרב הזה? אצל הסקנדינבים למשל, ארוחת הצהריים כוללת לרוב כריכים פתוחים עם שלל דגים, גבינות ובשרים קרים. לצערי, מבט חטוף במקרר שלי הבהיר שאין לי את אף אחד מהנ"ל. אבל כן מצאתי חציל ויוגורט.
לכן החלטתי לערוך התאמה קלה לחיך הישראלי, ולהכין גרסה ים תיכונית לכריך ארוחת הצהריים – שמתחילה בלחם טוב ומסתיימת מהר מאוד בבטן. כי אין סיבה שמנה זולה ופשוטה להפליא לא תהיה גם טעימה.
ברוסקטה חצילים ויוגורט
מצרכים:
4 פרוסות לחם
1 חציל
1 עגבנייה
4 כפות יוגורט טבעי 3%
2 כפות שמן קנולה
מעט שמן זית
מלח גס
הכנה:
1. מזלפים מעט שמן זית על כל פרוסה, בוזקים מלח גס וקולים בתנור/טוסטר שחומם ל-180 מעלות למשך כחמש דקות עד שהלחם מזהיב.
2. בינתיים, פורסים את החציל לפרוסות בעובי חצי ס"מ וחוצים כל פרוסה. מטגנים בשמן עד שהחציל מתרכך ומשחיר.
3. מוציאים את פרוסות החציל לצלחת עם נייר סופג וחותכים את העגבניות לפרוסות.
4. מרכיבים את המנה: מסדרים 3-4 פרוסות חצילים על כל פרוסת לחם קלוי, מניחים כמה פרוסות עגבנייה על החצילים ובוזקים 2 כפות יוגורט על כל פרוסת לחם. מגישים מיד.