מכירים את אלה שלא מכניסים הביתה עגבניות משומרות, כי אצלם הכל על טהרת הטריות? בדרך כלל הם גם יטענו שהם מבחינים בהבדל בטעם, ושאם חלילה יזדמן לחכם הענוג תבשיל ובו עגבניות מרוסקות מקופסה – הם ישר ישימו לב.
אז זו ההזדמנות שלכם להוכיח להם שהם ממש לא שמים לב, וגם שהקופסה עם האיש המשופם (עליו השלום) האוחז ארגז עגבניות היא אחד הדברים הכי טובים שקרו למטבח שלנו.
מרק עגבניות סמיך ומשביע במיוחד
זמן עבודה: 20 דקות
מחיר מצרכים: 18 שקל
המצרכים (2 מנות):
1 קופסה עגבניות מרוסקות
4 עגבניות טריות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס אורז שטוף ויבש
מלח ופלפל שחור
4 כוסות מים רותחים
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום פרוסות
2-3 גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום והעגבניות המרוסקות.
2. חותכים את העגבניות הטריות לקוביות ומוסיפים לסיר (אפשר לקלף אותן קודם – לא חובה).
3. מערבבים כשתי דקות, מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים והאורז.
4. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהאורז מתרכך.
5. קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים למרק ומגישים.