זיווה כמו פעםפעם בכמה זמן אנחנו מוצאים את עצמנו בהתקף געגוע לאיזו זיווה טובה – פרסה חמימה של בצק שמנוני במילוי לוהט של גבינות. כשזה קורה, זה המתכון שאנחנו חוזרים אליו בריצה |
המצרכים :ל-4 זיוות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד. 3 פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מחלקים אותו בעזרת גלגלת ל-4 רצועות ומפזרים לאורך כל רצועה 3-4 כפות מהמלית. מגלגלים וסוגרים (ראו בסרטון). 4 מעבירים את הזיוות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשאיר אותן ישרות ואפשר לעצב בצורת פרסה). 5 מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות, עד הזהבה. 6 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה וסחוג ומתענגים. זיווה. אחח הגעגוע | צילום: יעל קצב, mako אוכל זיווה. מילוי מבעבע של גבינות | צילום: יעל קצב, mako אוכלממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בתיאבון! |