בורקיטס גבינות ב-10 דקותכל ארוחת ערב תשמח לקבל לזרועותיה בורקיטס, שיהפכו אותה לחמימה, פריכה ואטרקטיבית, ואם הם דורשים כל כך מעט עבודה אז על אחת כמה וכמה. ויש גם הפתעה: אפשר להקפיא את הבורקיטס ולאפות לפי הצורך מיד, ללא הפשרה
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לכ-50 בורקיטס:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר או בכף עץ את הקמח, הסולת, המלח והחמאה המומסת. מוסיפים את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שנוצר בצק רך ועדין. 2 מכסים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר ל-5 דקות. 3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה קשקבל, בולגרית, קוטג' וביצים. מוסיפים קורט של פלפל שחור ומערבבים. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות ויוצרים מהבצק כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג. טובלים את החלק התחתון של כל כדור בשומשום ומועכים בידיים (או במערוך) לעיגול בקוטר כ-5 ס"מ. מניחים במרכז כף מהמילוי וסוגרים בעדינות. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5 אופים 15-20 דקות, או עד הזהבה קלה, מצננים וזוללים. ** אוהבים את המאפים שלכם זהובים יותר? מרחו אותם בביצה טרופה לפני הכניסה לתנור. ** אפשר להקפיא את הבורקיטס לא אפויים, ובשעת הצורך לאפות ישר מהמקפיא. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. בתיאבון! |