1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
סלמון בתנור - ככה מתחילים | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
סלמון בתנור - לפני הצלייה | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מסדרים את פרוסות התפוז והלימון בשולי התבנית ומניחים את הדג במרכז.
4 מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומשאירים קצת מהירק הקצוץ בצד, להגשה.
5 יוצקים את הרוטב על הדג, הלימונים והתפוזים ומעסים את נתח הדג היטב.
6 צולים את הסלמון בתנור 25-35 דקות (תלוי בגודל הנתח, מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות). כשהדג מוכן מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים 5 דקות נוספות.
7 מוסיפים את עשבי התיבול ששמרנו בצד ומגישים לצד ירקות מאודים או אורז.
סלמון בתנור, ענת אלישע | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
בתיאבון!