קינואה עם ירקות צלוייםאת הקינואה מבשלים בסיר (כמו פסטה, הכי פשוט), את הבצל והדלורית צולים בתנור, ואז מחברים הכל יחד עם קצת טחינה, סילאן ועשבים קצוצים. שתי מנות גדולות, בריאות ומשביעות, 10 דקות עבודה![]()
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
|
המצרכים :לקינואה:
לירקות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. 2 מסדרים את הבצלים והדלורית על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתבלים בשמן זית ומלח וצולים עד הזהבה (כ-40 דקות). 3 בינתיים מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה את המים עם המלח בסיר בינוני. מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ומעבירים לקערת הגשה שטוחה יחסית. 4 מסדרים את הירקות הצלויים על הקינואה. 5 מזליפים טחינה גולמית וסילאן ומפזרים את הירק הקצוץ. 6 מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי ומגישים. ** המתכון מספיק לשני סועדים כמנה עיקרית ול-4 כתוספת. ** בארוחה חלבית אפשר להגיש עם גבינה בולגרית או פטה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|