1 מעבירים את האספרסו וסירופ הסוכר לשייקר ומנערים כ-15 שניות, עד שהשייקר קר מבחוץ.
2 מוזגים לכוס מרטיני, או לכל כוס אחרת.
** אם רוצים אמריקנו קר - מוזגים את הקפה המנוער לכוס גבוהה עם עוד קוביות קרח, ומוסיפים מים קרים ו/או חלב לפי הטעם. אפשר להתפרע ולהוסיף מיץ תפוזים או ליקר שאוהבים.
** איך מכינים סירופ סוכר? מחממים יחד כוס סוכר וכוס מים (או כל כמות אחרת ביחס של 1:1) תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, ומצננים. משתמשים לפי הטעם.