עוגת שוקולד אוורירית בטירוףכולם אוהבים עוגות שוקולד, ואת עוגת השוקולד הספציפית הזו, שהיא רכה, מפנקת ומנחמת במיוחד, על אחת כמה וכמה. זאת הבחירה שלנו לקראת סוף השבוע (ומתים לנסות כבר את הטריק עם הגנאש)![]()
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת 30*20 ס"מ:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון-תחתון. 2 מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את הנוזלים (שמן, מים רותחים) בזרם דק. 3 מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת שוקולית וקקאו) ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה (לא יותר מזה, אחרת תתקבל עוגה דחוסה). מעבירים לתבנית משומנת. 4 אופים את העוגה 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. 5 בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה בקלחת ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת גנאש חלק ויפה. 6 כשהעוגה מוכנה חותכים ריבועים בעזרת סכין ומוזגים את הגנאש, כך שיחלחל פנימה. 7 מפזרים סוכריות שאוהבים ומגישים. בתיאבון!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|