בורקס תלושותיגם בורקס וגם תלושותי? חד משמעית. קבלו רעיון קל ויפה לעיצוב חדש של הבורקס שלכם, אידיאלי לזלילה משפחתית או עם חברים: מצד אחד פריך, מצד שני עסיסי, ומכל הצדדים כיף טעים ברמת שחיתות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
זוכרים את עוגת תלושותי? חשבתם פעם למה לא לנסות את אותו טריק עם בורקס? כי אנחנו חשבנו, והאמת היא שאין שום סיבה. המצרכים :
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד. 3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך ל-4 חלקים שווים (לקבלת שני בורקס ארוכים). 4 מפזרים על שתיים מרצועות הבצק את המלית ומכסים בשתי הרצועות האחרות. 5 בעזרת סכין או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו באמצע, ואז לרוחב לבערך 6 ריבועים יחסית עבים (ראו בסרטון). 6 מסדרים את ריבועי הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשתי שורות כך שהם חופפים חלקית, כמו רעפים. מברישים בביצה ומפזרים שומשום. 7 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה של הבצק. ** מומלץ להגיש עם גבינת שמנת ועירית. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בורקס תלושותי | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |