פסטה פטה לימוניתזוכרים את רוטב הפטה-עגבניות בתנור שהיה סופר פופולרי לפני כמה שנים? אז הגיע הזמן לצמוח ממנו, עם גרסה לימונית-שומית קרמית ופשוט נהדרת, שמכינים באותה קלות ממש |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מכניסים לתבנית את הפטה, הלימונים, הבצל הסגול, השום, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור לכשעה, עד שהשום מתרכך. 3 לקראת היציאה של התבנית מהתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ושומרים קצת ממי הבישול. 4 מוציאים את התבנית מהתנור, סוחטים את הלימונים, מועכים את גבינת הפטה, מרוקנים את השום ומערבבים הכל יחד עם חצי כוס ממי הבישול של הפסטה. 5 מוסיפים לתבנית את הפסטה, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. פסטה פטה לימונית - מוכנה | צילום: יעל קצב, mako אוכללעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון! |