1 מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את השעועית, מנקים מהקצוות ומנגבים אותה היטב.
2 מערבבים יחד את הפרמזן והמלח בקערה.
3 טורפים את הביצה בקערה גדולה יחסית, וטובלים בפנים חופן של שעועית. מנערים ומעבירים לתערובת הפרמזן (אפשר בידיים או בעזרת מזלג). מצפים את השעועית מכל הצדדים בפרמזן (אפשר לעזור לה להידבק בעזרת האצבעות).
4 מסדרים את השעועית בתבנית מרופדת נייר אפייה.
5 צולים בתנור כ-10 דקות, עד שהפרמזן מזהיבה והשעועית מתרככת מעט.
הערות:
** אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה ואפילו כורכום, לפי הטעם.
** חשוב לסדר את השעועית בתבנית בשכבה אחת בלבד, ואפילו באופן מרווח. ככה היא תקבל את הצלייה הטובה ביותר.
** אין שעועית ירוקה טרייה? אפשר להכין עם מוקפאת, אבל זה יצא רך יותר ופחות פריך.