הייתה תקופה, אחרי שהקטנה שלי התחילה לאכול מוצקים, שהייתי מכינה כל כך הרבה שלוליות גבינה שאם היו מעירים אותי באמצע הלילה יכולתי לדקלם בעל פה את המתכון שלהן ולהצביע לכיוון המפתחות של הצוללת. יום אחד הסתכלתי על בננה בשלה מדי בואכה שחורה, היא הסתכלה עליי בחזרה ואמרתי לעצמי "למה לא?". שידכתי בינה לבין השלוליות, וזה מה שיצא. הקטנה אישרה, אגב. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מועכים היטב את הבננה בתוך קערה בינונית. 2 טורפים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים לבננה המעוכה, יחד עם הגבינה הלבנה. טורפים היטב. 3 מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. >> לבלוג של עידית - טעים! קצת מייפל להוספת מתיקות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל4 מחממים מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) וממיסים בתוכה מעט חמאה או שמן קוקוס. 5 מטגנים את הלביבות בכמה נגלות על אש בינונית, כחצי דקה מהצד הראשון ועוד כמה שניות מהצד השני, עד שהן מוכנות. 6 מגישים עם מעט מייפל בצד (אם מוותרים על המייפל, אפשר להמתיק את הבלילה במעט מייפל או סוכר). * המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2019 |