בקלאווה פרווה מטריפהככה מתחילים שנה חדשה ברגל ימין: בקלאווה אקספרס בקלי קלות. עלים פריכים ממולאים בכל טוב: אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים (מוזמנים להוסיף או להשמיט לפי טעמכם). ואם זה לא מספיק, היא גם פרווה
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לתבנית 24 ס"מ:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה קטנה את השמן והדבש עד לאיחוד. 2 טוחנים גס במעבד מזון את האגוזים, מוסיפים קינמון ודבש ומערבבים. בקלוואה פרווה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako3 מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים עליו בעזרת מברשת שכבה דקה של שמן ודבש. 4 מניחים עלה פילו נוסף מעל הדף המוברש ומברישים גם אותו בשמן ודבש. מניחים בתחתית הדפים שורה של 2 כפות מתערובת האגוזים, מגלגלים לרולדה ארוכה ומניחים בתבנית לצורת ספירלה (אפשר גם לפזר בשכבה אחידה את תערובת האגוזים על עלה הפילו ולא רק בשורה בתחתית - לבחירתכם). בקלוואה פרווה - שלב ההברשה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 אחרי שחוזרים על פעולת הגלגול וממלאים את התבנית, מברישים מלמעלה במעט שמן ודבש שנשאר לנו, פורסים בעזרת סכין את הבקלוואה כמו פיצה ל8 חלקים ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד להזהבה. 7 בזמן שהבקלוואה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את מים, סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקינמון. מערבבים, מחכים לבעבוע ומכבים את האש. בקלאווה פרווה - מבט לבפנים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako8 כשהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים מעליה את הסירופ (תתחילו בחצי מהכמות ותוסיפו לפי מידת הרטיבות שאתם אוהבים). *מומלץ לפזר מעל מעט פיסטוקים קצוצים. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. בתיאבון! |