כרובית בתנורכולם אוהבים פרחים שחומים ופריכים של כרובית, אבל לא כולם אוהבים לטגן בשביל זה, והאמת היא שגם לא צריך - צלייה בתנור עושה יופי של עבודה. אפשר להכין בכל טעם שרוצים, אצלנו אוהבים את התיבול האסייתי הזה![]()
צילום: נמרוד סונדרס
|
כרובית. אנחנו מעדיפים כרובית טרייה, אבל בהיעדר אחת כזו אפשר להשתמש גם בקפואה מהסופר (אבל לא לצפות לאותה פריכות). כרובית טרייה אפשר לחלוט לפני, אבל לא חובה.
טריאקי של בית. מערבבים סויה עם דבש, חומץ, ג׳ינג׳ר ושום ומוסיפים קורנפלור להסמכה, כדי שהרוטב יישב יפה על הפרחים ולא ייזל מהם.
אייר פרייר. אפשר בהחלט להכין את הכרובית במכשיר לטיגון באוויר, נינג׳ה ודומיו. מניסיון אני אומרת שגם תנור במצב טורבו עושה עבודה מעולה. המצרכים (6 מנות):
לטריאקי ביתי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מסדרים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור. 3 מכינים טריאקי: יוצקים את רוטב הסויה לסיר קטן ומביאים לרתיחה עם הדבש/מייפל, שמן השומשום, חומץ האורז, הג'ינג'ר והשום. מבשלים תוך ערבוב 3 דקות. 4 בינתיים מדללים את הקורנפלור בקערית עם מים לקבלת נוזל לבן ללא גושים. מוסיפים לסויה המתובלת ומערבבים עד שמסמיך יפה. 5 יוצקים את הרוטב על הפרחים (מתחילים בכמות של שני שליש, ומוסיפים רק אם חסר), מערבבים לציפוי אחיד ומפזרים שומשום. 6 ממשיכים בצלייה עוד כ-40 דקות או עד שפרחי הכרובית שחומים ופריכים. ![]() ![]() >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו >> לבלוג של אורלי - סיר פלא ** מומלץ להגיש עם זילוף של טחינה או חמאת בוטנים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|