המצרכים :ל-5 מנות:
אופן ההכנה:1 לבאן: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה. יוצרים גומה ומוסיפים פנימה את השמן, המלח, החומץ והמים. לשים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד. 2 מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה של שעתיים לפחות. 3 לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים עגולים. 4 חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. מתפיחים התפחה קצרה של עד 10 דקות ובזמן הזה מכינים את סיר האידוי. 5 מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש. 6 מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם (יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת). 7 מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות בין 10 ל-12 דקות. 8 מוציאים את הלחמניות מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה. וכאן יש מתכון של לחמניות באן עם פיצה בורי קריספי בתיאבון! |