פיתה ביצהבתוך הפיתה התמימה למראה הזו יש טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה - בקיצור, ארוחה לכל דבר ועניין. וכן, ברור שגם ביצה
צילום: לין לוי, mako אוכל
|
המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות. 2 מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה). 3 מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה. 4 פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה. 5 מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה. 6 שופכים פנימה את השמנת. 7 שוברים לתוך החור את הביצה. 8 מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה. 9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים. ** בהשראת מתכון של אסתי בר פיתה ביצה. זה כל מה שצריך | צילום: לין לוי, mako אוכל קודם כל טונה. אבל לא להעמיס! | צילום: לין לוי, mako אוכל יעלו ויבואו עגבניות השרי | צילום: לין לוי, mako אוכל לסיום: גבינה ושמנת לבישול | צילום: לין לוי, mako אוכל ולתנור | צילום: לין לוי, mako אוכלטיפים חשובים: ** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות. ** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב. ** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל. |