חיתוכיות טחינהמחפשים מתכון לקינוח מהיר? מצאתם. עוגיות במרקם מתפורר, נימוח ונמס בפה שקשה להפסיק לחסל. ועל הדרך הן גם פרווה וגם טבעוניות![]()
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים קוואקר, מלח וסוכר ומערבבים. 2 מוסיפים טחינה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ומאחדים בידיים לבצק. אם הבצק פירורי ויבש מדי, מוסיפים עוד כף טחינה. אוספים את הבצק לכדור. 3 משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למלבן בגודל 20X25 ס"מ. אופים בחום של 180 מעלות, 18-20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב. 4 חותכים בסכין חדה רק כשהבצק האפוי קר לחלוטין. החיתוכיות מתפוררות מעט וזה בסדר. אם חותכים לפני קירור מוחלט, העוגיות יתפוררו לחלוטין. יוצאות כ-20-25 חיתוכיות. ** אפשר להכין גם כעוגיות – יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ואופים באותה צורה, כ-15 דקות.
מקרא:
![]() ![]() |